Vastuullinen asekauppa? Helsinki

Vastuullinen asekauppa? Helsinki

Päiväys ja aika
27/08/2019
09:00 - 12:00

Tapahtumapaikka
Eurooppasali
Malminkatu 16
Helsinki


EU:n jäsenmaiden ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat Helsinkiin kokoontuvat elokuun lopussa. Suomen uusi hallitus on hallitusohjelmassa myös linjannut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa globaalivastuun näkökulmasta.

Rauhanjärjestöjen seminaarissa keskustellaan EU:n ja Suomen vastuullisesta ja eettisestä ulko-ja turvallisuuspolitiikasta esimerkkeinä asekaupan ja asevalvonnan haasteet. Seminaarissa puhutaan politiikasta Lähi-idän maiden kanssa ja osana rauhanrakentamista konfliktiherkällä alueella.

Keskustelun alustavat Jeff Halper, Laëtitia Sedou ja Salih Muslim Muhammad.

Jeff Halper on israelilainen ihmisoikeusaktivisti ja kulttuuriantropologi, joka opettanut Haifan ja Ben Gurionin yliopistoissa sekä julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita Israel/Palestiina-konfliktista. Halper on Israeli Committee Against House Demolitions -järjestön (ICAHD) perustajajäsen. Hän on mukana One Democratic State Campaignissa, joka pyrkii yhden demokraattisen valtion perustamiseen Israelissa/Palestiinassa.

Laëtitia Sedou on Euroopan asekaupan vastaisen verkoston ENAATin koordinaattori, joka seuraa muun muassa Euroopan puolustusrahaston muodostamista ja koordinoi vaikuttamistyötä siihen liittyen.

Salih Muslim Muhammad on Democratic Union Party -puolueen kansainvälisten asioiden johtaja Syyriasta.

Keskustelua kommentoivat Suomen näkökulmasta Kari Paasonen (SaferGlobe), Frank Johansson (Amnesty International Suomen osasto) ja Syksy Räsänen (ICAHD Finland).

Ohjelma-aikataulu

9.00 Kahvit
9.30 Seminaarin avaus
9.40 Puheenvuorot
– Eurooppalainen asekauppa ja sen suhde Lähi-idän konflikteihin
– Eettinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Lähi-idän maiden kanssa
– Puolustusrahastoinvestoinnit ja ylikansallinen aseteollisuus

10.40 Paneelikeskustelu ja kommenttipuheenvuorot
11.40 Tilaisuuden loppusanat

Vapaa pääsy – tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät Suomen Rauhanliitto, Suomen Rauhanpuolustajat, Suomen Sadankomitea ja ICAHD Finland.