Smotrich paljastaa Israelin kansanmurhamaiset kasvot

Smotrich paljastaa Israelin kansanmurhamaiset kasvot

Äärioikeistolainen Israelin valtiovarainministeri Bezalel Smotrich julisti 19.3. Pariisissa, ettei palestiinalaisia ole olemassa.

”Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin palestiinalaiset, koska ei ole olemassa Palestiinan kansaa”, Smotrich sanoi.

The Times of Israel kertoi, että huomautus ”otettiin vastaan suosionosoituksin ja hurrauksin”, mikä näkyy myös tapahtumasta kuvatuissa videoissa.

Smotrich meni vieläkin pidemmälle julistaen, että hän – Länsirannan siirtokuntalainen – on ”todellinen” palestiinalainen.

Smotrichin korokkeella riippui lippu, joka kuvasi koko historiallisen Palestiinan, Jordanian sekä osia Libanonista ja Syyriasta sionistiseen valtioon kuuluvana. Se paljasti halun entistäkin suurempaan alueelliseen laajentumiseen, minkä myös monet muut Israelin viranomaiset ovat ilmaisseet viime aikoina.

Väite, että palestiinalaisia ei ole olemassa tai että he ovat ”keksitty kansa”, on laajalle levinnyt sionistien keskuudessa.

Esimerkiksi vuonna 2014 Sheldon Adelson, edesmennyt miljardööri, joka teki valtavia lahjoituksia Palestiinan vastaisiin hankkeisiin ja tuki avokätisesti republikaaneja, julisti, että ”palestiinalaiset ovat keksitty kansa”.

”Palestiinalaisten olemassaolon tarkoitus on tuhota Israel”, Adelson lisäsi.

Kaksi vuotta myöhemmin tunnettu Yhdysvalloissa toimiva Israel-lobbaaja Brooke Goldstein väitti, että ”palestiinalaista henkilöä ei ole olemassa”.

Mutta pahamaineisin on kenties Israelin pääministerin Golda Meirin julistus vuonna 1969, että ”ei ole olemassa sellaista asiaa kuin palestiinalaiset”.

Meir oli Israelin näennäisesti vasemmistolaisen työväenpuolueen kannattaja.

Smotrichin viimeisin kommentti kuultiin vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun hän ilmoitti, että Israelin valtion pitäisi ”hävittää” palestiinalainen Huwwaran kaupunki.

Ei pitäisi olla pienintäkään epäilystä, etteikö Smotrich tarkoittaisi mitä sanoo, ja jos hänelle annetaan mahdollisuus, hän ja hänen edustamansa nouseva poliittinen liike myös toteuttaisivat sen.

Epäilystä ei pitäisi olla siitäkään, että se, mistä Smotrich puhuu ja mihin yllyttää, on palestiinalaisten kansanmurha.

Smotrichin huomautukset eivät ole harkitsemattomia purkauksia: ne heijastavat syvällistä ja huolellista ajattelua ja johdonmukaista ideologiaa.

Saksan SS:n arvot

Vuonna 2017 Smotrich esitti suunnitelman pakottaa palestiinalaiset pois kotimaastaan ja viedä heidän maansa lopullisesti ja kokonaisuudessaan.

Tuolloin Jerusalemin heprealaisen yliopiston holokaustitutkimuksen professori Daniel Blatman kirjoitti, että Smotrich sai suunnitelmaansa inspiraation Raamatun Joosuan kirjasta, jossa kuvataan ”Israelin lasten” suorittamaa kansan laajamittaista teurastusta.

Blatman kutsui tuolloin Israelin parlamentin Knessetin varapuhemiehenä toiminutta Smotrichia ”tähän mennessä korkeimmaksi hallitusta edustavaksi henkilöksi, joka häpeilemättä sanoi, että jos palestiinalaiset eivät hyväksy ehtojamme, kansanmurha on yksi vaihtoehto”.

Smotrichin suunnitelman mukaan palestiinalaisten olisi alistuttava täydelliseen juutalaisten ylivaltaan tai heidät pakotetaan alueelta ulos.

Nykyään Smotrich ei vain hallitse valtiovarainministeriötä, vaan hänelle on annettu erityisvaltuudet niin sanotussa siviilihallinnossa, Israelin sotilasmiehitysbyrokratiassa, joka hallitsee miljoonien palestiinalaisten elämää – eli ihmisiä, joita Smotrich ei usko olevan olemassa.

”Smotrichin ihailu raamatullista kansanmurhaajaa Joosuaa kohtaan saa hänet omaksumaan arvoja, jotka muistuttavat Saksan SS:n arvoja”, lisäsi Blatman, entinen Yhdysvaltain holokaustimuseon tutkija.

On syytä korostaa, että jo tuolloin pääministeri Benjamin Netanjahu oli valmis antamaan hiljaisen hyväksyntänsä Smotrichin ajatuksille.

Kokouksessa, jossa Smotrich esitteli kansanmurhasuunnitelmansa, kuultiin Netanjahun äänitetty tervehdys, jossa hän totesi: ”Olin iloinen kuullessani, että omistatte konferenssin keskustelut Israelin maan tulevaisuudelle.”

”Siitä ei ole kovinkaan kauan, kun tämä maa oli autio ja hylätty, mutta sen jälkeen kun palasimme Siioniin monia sukupolvia kestäneen maanpaon jälkeen, Israelin maa kukoistaa”, Netanjahu vakuutti.

Liberaali valkopesu

Liberaalit sionistit pyrkivät jo vahvasti esittämään Smotrichin ja kahanistisen* Itamar Ben-Gvirin, Israelin kansallisen turvallisuusministerin, kaltaiset henkilöt poikkeamina, jotka eivät jollain tapaa ole todellisia Israelin ja sionismin edustajia.

Tämän valkopesun voi odottaa voimistuvan.

Mutta ei pitäisi olla epäilystäkään siitä, että Smotrich yksinkertaisesti pukee sanoiksi Israelin perustavanlaatuista ideologiaa ja politiikkaa.

Vuonna 2004 liberaali israelilainen sanomalehti Haaretz haastatteli Benny Morrisia. Hän on yksi israelilaisista ”uusista historioitsijoista”, joka 1980-luvulla käytti sionistilähteitä vahvistaakseen palestiinalaisten kertomukset Nakbasta – vuonna 1948 tapahtuneesta Palestiinan järjestelmällisestä etnisestä puhdistuksesta, jolloin sionistimiliisit syyllistyivät raiskauksiin, mielivaltaisiin murhiin ja kymmeniin joukkomurhiin.

Morrisin mukaan Israelin perustajana pidetty pääministeri David Ben-Gurion – joka Meirin tavoin oli näennäisesti maallisen vasemmistolaisen työväenpuolueen tukipilari – henkilökohtaisesti johti Palestiinan kansan tarkoituksellista ”siirtoa” pois laajoilta alueilta kotimaastaan.

”Ben-Gurion oli transferisti (kannatti palestiinalaisten karkottamista Israelista, toim. huom.). Hän ymmärsi, ettei voi olla juutalaista valtiota, jonka keskellä on suuri ja vihamielinen arabivähemmistö.”

”Ei kuulosta siltä että tuomitset hänet”, Haaretzin haastattelija sanoi Morrisille. ”Ben-Gurion oli oikeassa”, Morris vastasi. ”Jos hän ei olisi tehnyt sitä mitä teki, valtiota ei olisi syntynyt. Se on selvää, sitä on mahdoton kiistää. Ilman palestiinalaisten kitkemistä juuriltaan tänne ei olisi noussut juutalaista valtiota.”

Morrisille Ben-Gurionin virhe oli se, että tämä ei tehnyt tarpeeksi laajaa etnistä puhdistusta.

”Koska hän [Ben-Gurion] oli jo mukana [palestiinalaisten] karkotuksessa, hänen olisi ehkä pitänyt tehdä työ loppuun.”

”Tiedän, että tämä tyrmistyttää arabeja ja liberaaleja ja poliittisesti korrekteja tyyppejä. Mutta luulen, että tämä paikka olisi rauhallisempi ja täällä olisi vähemmän kärsimystä, jos asia olisi ratkaistu lopullisesti. Jos Ben-Gurion olisi toteuttanut suuren maastakarkotuksen ja puhdistanut koko maan – koko Israelin maan Jordan-jokeen asti.”

”Tämä voi vielä osoittautua hänen kohtalokkaaksi virheekseen”, Morris lisäsi. ”Jos hän olisi suorittanut täydellisen karkotuksen osittaisen sijaan, hän olisi taannut vakaan Israelin valtion sukupolvien ajaksi.”

Kukaan itseään sionistiksi kutsuva, oli sitten ”vasemmistoa” tai äärioikeistoa, ei voi pohjimmiltaan olla eri mieltä Morrisin kanssa.

Siksi kukaan, joka kutsuu itseään sionistiksi, ei tue palestiinalaispakolaisten paluuta.

Tästä syystä sionistit, jopa ”liberaalit”, ovat jatkuvasti huolissaan palestiinalaisten lasten synnyttämästä ”demografisesta uhasta”.

Tämä on kansanmurha

Ja jos yksikään sionisti ei voi olla pohjimmiltaan eri mieltä Morrisin kanssa, he eivät myöskään voi olla eri mieltä Smotrichin kanssa.

Itse asiassa Smotrich toisti Morrisin sanat lähes sanatarkasti vuonna 2021, kun hän huusi Israelin parlamentin palestiinalaisille edustajille vuonna 2021: ”Oli virhe, että Ben-Gurion ei saanut työtään valmiiksi eikä heittänyt teitä ulos vuonna 1948.”

Sionistit voivat teeskennellä järkyttyvänsä Smotrichin kielenkäytöstä, mutta jokaisen joka uskoo, että Israelin on pysyttävä ”juutalaisvaltiona” jossa on juutalainen enemmistö, on ainakin hyväksyttävä Israelin tähän mennessä suorittama palestiinalaisten etninen puhdistus riippumatta siitä, tukeeko uusia, laajoja karkotuksia tulevaisuudessa aktiivisesti vai ei.

Israelilaisten ”liberaalien” ja muiden niin sanotun kahden valtion ratkaisun kannattajien asema voidaankin tiivistää seuraavasti: Tuemme kaikkia Israelin jo toteuttamia etnisiä puhdistuksia ja maiden anastuksia, mutta mielestämme tulevia karkotuksia ja maanvaltauksia tulisi rajoittaa – joskin on keskusteltava siitä, kuinka paljon.

Smotrichin ja kumppaneiden kanta on: Me, kuten tekin, tuemme kaikkia tähän mennessä tehtyjä etnisiä puhdistuksia ja maiden anastuksia, mutta uskomme, että niitä tarvitaan paljon enemmän.

Moraalisesti ja käytännössä eroa ei ole, koska molemmat näkemykset pakottavat miljoonat palestiinalaiset elämään julman juutalaisen ylivallan alaisuudessa ja apartheidissa tai karkotettuina kotimaastaan pelkästään siksi, että he eivät ole juutalaisia.

Yhdessä niiden toistuvien väitteiden kanssa, että palestiinalaisia ei ole eikä ole koskaan ollut, Israelin suorittamat karkotukset ja verilöylyt ylittävät jo kauhistuttavan etnisen puhdistuksen ja yltävät kansanmurhaksi: palestiinalaisten täydelliseksi hävittämiseksi kansana.

Myös tässä Smotrichin näkemys, jonka mukaan palestiinalaisia ei ole eikä heillä siten ole oikeuksia kansana, ei ole poikkeama vaan heijastaa Israelin yksimielisyyttä.

Muistetaan, että vuonna 2018 Israel hyväksyi niin kutsutun kansallisvaltiolakinsa, perustuslaillisen asiakirjan, jonka mukaan ”oikeus käyttää kansallista itsemääräämisoikeutta Israelin valtiossa kuuluu juutalaisille”, mikä eväsi palestiinalaisilta kaikki kansalliset oikeudet ja olemassaolon.

Ja kun Benjamin Netanjahun uusi koalitiohallitus astui virkaan joulukuussa, se julisti yhdeksi ensimmäisistä periaatteistaan, että ”juutalaisella kansalla on yksinomainen ja kiistaton oikeus Israelin maan kaikkiin alueisiin”.

Israel palaa juurilleen

Usein ymmärrettävästi sanotaan, että Israelissa on nyt maan historian avoimesti rasistisin ja oikeistolaisin hallitus.

Se saattaa olla totta mitä tulee hallituksen retoriikkaan, mutta käytännössä Israelin maallistuneen ”sosialistisen” perustajan David Ben-Gurionin ja fanaattisesti oikeistolaisen uskonnollisen sionistin kuten Smotrichin välillä ei ole eroa.

Mutta kun maassa on vuosikymmeniä enimmäkseen tukahdutettu Smotrichin käyttämää avoimesti kansanmurhaan pyrkivää kieltä ”liberaalien” ja ”demokraattisten” kasvojen ylläpitämiseksi, miksi israelilaiset omaksuvat sen nyt?

Se johtuu siitä, että Israelin ”demografinen ongelma” – ”liian monien” elävien, hengittävien palestiinalaisten olemassaolo omalla maaperällään – on tulossa kiireellisesti hoidettavaksi.

Koska juutalaiset ovat jälleen vähemmistönä Jordan-joen ja Välimeren välissä, monet israelilaiset selvästi kokevat, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin palata maansa kansanmurhasta muistuttaville juurille.

Tästä syystä Smotrichin eristäminen – kuten Ranskan hallitus on tehnyt kieltäytymällä tapaamasta häntä hänen vieraillessaan maassa – on riittämätöntä ja vie harhaan, koska silloin ongelmana nähdään virheellisesti vain yksi ”ääriaineksen” edustaja.

Ongelmana on sionismi itse ja jatkuva kansanmurhamainen painajainen, jonka se on uudisasukkaineen ja siirtokuntineen käynnistänyt kohteenaan Palestiinan kansa ja heidän maansa.

Teksti: Ali Abunimah
Suomennos: Anu Harju

* Ideologiana kahanismi yhdistää fundamentalistista ortodoksijuutalaista teologiaa ja israelilaista ultranationalismia. Kahanistiset puolueet kiellettiin Israelissa vuonna 1994 sen jälkeen, kun yksi liikkeen jäsen tappoi 29 palestiinalaista.

Artikkeli on julkaistu alun perin 20.3.2023 sivulla electronicintifada.net