Ay-väen rauhanpäivät, Hämeenlinna 15.–16.1.2022

Ay-väen rauhanpäivät pidetään 15.–16.1.2022 Hämeenlinnassa Sokos Hotel Vaakunassa.

Teemojamme vuonna 2022 ovat mm. suurvaltojen suhteet, ay-liikkeen tulevaisuus ja paikka yhteiskunnassa, sote, ilmastokriisi, Israel/Palestiina ja hoiva- ja hoitoalan tulevaisuus.
Ohjelma päivitetään tälle sivulle.

Nykysäännösten mukaan aluehallintoviraston asettamat koronarajoitukset eivät koske tilaisuuden järjestämistä, koska tapahtumassa käytetään koronapassia.

Varmistuneita puhujia mm.:
• Kosmologi ja kansalaisaktivisti Syksy Räsänen
• ympäristöasioihin keskittynyt toimittaja Riikka Suominen
• Rauhanpuolustajien puheenjohtaja Markku Kangaspuro
• historioitsija Jouko Jokisalo
• toimittaja ja tietokirjailija Pentti Sainio
• lähihoitaja ja Superin edustajiston varapuheenjohtaja Hanna Jokinen

Sunnuntaina 16.1. pidetään lisäksi Työpaikkojen rauhantoimikunnan vuosikokous, jossa valitaan toimikunta seuraavalle kaudelle.

Hinnat:

Seminaaripaketti majoituksella la–su 2hh on 140 €
Seminaaripaketti majoituksella la–su 1hh 175 €
Seminaaripaketti, ilman majoitusta ja illanviettoa 65 €
Seminaarin lauantai (sis. lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit) 40 €
Seminaarin sunnuntai (sis. lounaan) 25 €

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella tai täällä:


– – – – – – – – – – – – – – – – –

Vuosittaiset Ay-väen rauhanpäivät kerää yhteen 150–200 osanottajaa. Asiantuntijoiden panos yhdessä ay-aktiivien, kansalaisjärjestötoimijoiden, päättäjien ja liittojohtajien kanssa on luonut rauhanpäivistä suositun keskustelufoorumin.

Korkeatasoisten alustajien kuulemisen lisäksi ihmiset osallistuvat aktiivisesti keskusteluihin, mihin tarjoavat oivan mahdollisuuden työryhmät mielenkiintoisine aiheineen. Keskustelujen teemoissa on mukana niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin kysymyksiä. Tavoitteena on aina ohjelman ajankohtaisuus. Rauhanpäivät järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2009 oltiin Jyväskylässä, 2010 Järvenpäässä, 2011 Turussa, 2012 Tampereella, 2013 Lappeenrannassa, 2014 Hyvinkäällä, 2015 Raumalla, 2016 Kouvolassa, 2017 Lahdessa, 2018 Helsingissä, 2019 Salossa ja 2020 Riihimäellä.

Ay-väen rauhanpäivillä luovutetaan joka toinen vuosi Rauhantyöpaikka-palkinto jollekin ansioituneelle työpaikalle tai muulle yhteisölle. Nimitysperusteena on yleensä ollut innostava toiminta rauhan puolesta.

Ollaan ihmisiksi