Rauhan puolesta 2/2015
Pääkirjoitus
Älä äänestä Nato-haukkaa
Kävin äänestämässä ennakkoon. Rauhanpuolustajan näkökulmasta ehdokkaiden joukossa oli lukuisia sopivia, ehdokkaiden enemmistö suhtautuu kriittisesti Suomen Nato-jäsenyyteen.
Rauhantekijä
Hevimiehestä rauhankasvattajaksi
Antti Rajala valittiin hiljattain Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajaksi. Helsingistä kotoisin oleva 38-vuotias tutkija viimeistelee tällä hetkellä väitöskirjaansa ja kouluttaa opettajia. Nuorempana Rajalaa
Runoilijan raaka-aineita
Nigerialainen kirjailija, runoilija ja ympäristöaktivisti Nnimmo Bassey vierailee toukokuussa Suomessa. Basseyn kirja Kiehuva ja köyhtyvä Afrikka, joka käsittelee raaka-aineteollisuuden aiheuttamat
Kolumni
Sapelinkalistelua
Venäjän uhasta lööpeistä lukiessani on tullut mieleeni, että paras tapa lööppiuhan pienentämiseksi olisi aikaistaa eduskuntavaalit.
Näkökulma
Aseita vai kehitysapua?
”On totta, että asevarustelu johtaa sotaan. Kukaan ei tiedä, mihin aseriisunta johtaa.” – Henrik Tikkanen
Puolueet hämmentävät Nato-soppaa ja äänestäjää
Ulko -ja turvallisuuspolitiikka on nousemassa yhdeksi vaaliteemaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Keskeinen kysymys on, jatkaako Suomi sotilaallisesti liittoutumattomana maana.
Toivo elää Tunisiassa
Tammikuussa 2011 tunisialaiset nousivat kaduilla maan itsevaltaista presidenttiä Zine El Abidine Ben Alia ja tämän kleptokraattista hallintoa vastaan.
Maailma sosiaalifoorumissa
Maailman sosiaalifoorumin yhteydessä on hyvä pohtia demokratian merkitystä. Demokratiaa pidetään yleisesti tavoiteltavana päämääränä. Onko se niin sanotun länsimaisen sivistyksen tuotos?
Rojava – Inspiroiva itsehallinto- ja demokratiakokeilu Syyrian sodan keskellä
Syyrian kurdialueiden, Rojavan (nimi viittaa alueen kurdin kieliseen nimeen Rojavayê Kurdistanê, Länsi-Kurdistan) hallinnon Euroopan edustaja Sinam Mohamad (Co-President, People’s Council
Itsemurhaiskun silminnäkijä
Vuonna 1981 Kabulissa syntynyt Hossaini pakeni vain kuuden kuukauden ikäisenä perheensä kanssa Afganistanin neuvostomiehityksen aikaista kommunistihallintoa naapurimaahan Iraniin.
Laustin lukuvinkki
”Oletteko tulleet hulluiksi?”
Laustin lukuvinkissä esitellään amerikkalaisia toisinajattelijoita. Vuorossa Ann Jones.
Kolumni
Nato-vaalit – ja elämä niiden jälkeen
Suomalaisissa vaaleissa ei koskaan ole kysymys Natosta, mutta suomalaiset vaalit ovat aina Nato-vaalit. Ajoitus ja tulkinnat ratkaisevat.
Yhdysvallat kokee Venezuelan demokratian uhaksi intresseilleen
Joulukuussa 2014 Yhdysvaltojen kongressi sääti sanktioista Venezuelaa vastaan pian sen jälkeen, kun suhteiden uudelleenlämmittäminen Kuuban kanssa tuli julkisuuteen.
Kolumni
Valinnan aika
Eduskuntavaalit lähestyvät. Meillä on nyt tilaisuus vaikuttaa politiikkaan, jolla maatamme johdetaan. Mutta houkutteleeko tämä tilaisuus?
Kirje Länsi-Saharasta
Ensimmäistä kertaa ulkomailla
Kesäkuun alku 2005. Bussin liikahtaessa eteenpäin hyvästelin äitini, joka surullisena, mutta kuitenkin hymyilevänä vilkutti minulle.
Tampereen naiskaarti valkokankaalla
Tamperelainen kirjailija ja historioitsija Timo Malmi kiinnostui aseisiin tarttuneiden tyttöjen kohtaloista ja kirjoitti aiheesta runokirjan Tuulensuu, minä rakastan sinua (Sanasato
Sarjakuva
Lumottu metsä
[types field="alkutiedot"]Teksti [types field="kirjoittaja"][/types][types field="alkutiedot2"] Kuvat [types field="kuvaaja"][/types] [types field="alkutiedot2"]Kuvat [types field="kuvaaja"][/types] [types field="ingressi"][/types] [types field="artikkelin-sisalto"][/types] [types field="infoboksin-nakyvyys"] [types field="infoots"][/types][types