Vieras Länsi-Saharasta

Vieras Länsi-Saharasta

[Länsi-Sahara] fgs (20.11.12)Rauhanpuolustajien vieraaksi Suomeen saapuva Meimuna Mohamed Abdelahi on länsisaharalainen näyttelijä ja aktivisti Lounais-Algerian Tindoufin pakolaisleireiltä. Hän työskentelee kehitysvammaisten lasten parissa erityiskoulutuskeskuksessa ja lukuisissa nuorisojärjestöissä. Meimuna palkittiin Abu Dhabin filmifestivaaleilla parhaana naisnäyttelijänä Pedro Pérez Rosadon elokuvassa Wilaya (2011), lisäksi hän esiintyy Jose Salvatierran dokumenttielokuvassa The Looking-Glass Bird.
Meimunan vierailu järjestetään yhteistyössä Länsi-Saharan ystävät Suomessa -järjestön, Helsinki Refugee Film Festivalin ja Lens Politica -festivaalin kanssa.
Meimuna Mohamed Abdelahi on mukana lauantaina 24.11. The Looking-Glass Bird -elokuvan esityksessä, joka on osa Helsinki Refugee Film Festivalia 23.–25.11.2012.

Lisätietoja: http://helsinkirefugeefilmfestival.wordpress.com/

Meimuna Mohamed Abdelahi osallistuu myös Helsingin Lens Politica -festivaalille 28.11.–2.12.

WILAYA:
PEDRO PÉREZ ROSADO
ESPANJA | 2011 | 88 MIN

Espanjaan adoptoitu Fatimetu palaa äitinsä kuoltua takaisin synnyinkyläänsä Algeriaan, Wilaya de Smaran pakolaisleirille, jossa juuri mikään ei ole muuttunut. Hänen sukulaisilleen ja lukemattomille muille perheille paluu Länsi-Saharaan, joka oli Espanjan ja sittemmin Marokon miehittämä, on vain kaukainen haave.
Wilaya kertoo nuoren naisen yrityksestä mukautua kulttuuriin ja todellisuuteen, jonka hän kuusivuotiaana jätti taakseen. Valokuvamaiset välikuvat värittävät ohjaaja Pedro Pérezin verkkaasti etenevää, minimalistista kuvausta miehityksen rikkomasta ja miesten dominoimasta yhteisöstä. -Petter Nissinen

TO 29.11.2012 | KLO 18.45 | ANDORRA
LA 01.12.2012 | KLO 16.45 | ANDORRA

Keskustelutilaisuus: DUBROVNIK, PERJANTAI 30.11.2012 KLO 18.00, VAPAA PÄÄSY!
Lens Politica ja Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry järjestävät keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään paperittomien siirtolaisten asemaa Euroopassa sekä sukupuolen merkitystä siirtolaisuuskokemukselle. Lens Politicassa nähtävien elokuvien lähtökohdista pohditaan Itä-Euroopasta ja Afrikasta lähtöisin olevien naissiirtolaisten kohtaamia haasteita ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Aiheesta ovat keskustelemassa mm. NYTKIS ry:n järjestökoordinaattori Elina Saaristo-Diatta sekä Wilaya-elokuvan näyttelijä Meimuna Mohamed.

Lisätietoja:

http://www.lenspolitica.net/index.php/fi/