Rauhanpuolustajat: Vuoropuhelua aseiden kalistelun sijaan

Rauhanpuolustajat: Vuoropuhelua aseiden kalistelun sijaan

[Ajankohtaista] notwelcome (19.02.16)Rauhanpuolustajien mielestä Yhdysvaltojen panssariajoneuvojen ja hävittäjien tulo Suomeen harjoittelemaan on väärä viesti kiristyneessä kansainvälisessä tilanteessa. Suomen ja Pohjolan etu ei ole asettua Yhdysvaltojen käytettäväksi, kun se kasvattaa sotilaallista läsnäoloaan Euroopassa Venäjää vastaan.

Hävittäjien ja panssariajoneuvojen provokatiivisella näyttäytymisellä Suomen maaperällä ei ole mitään tekemistä presidentti Niinistönkin peräänkuuluttamien vuoropuhelun ja luottamusta lisäävien toimien kanssa. Suomen tulisi ehdottomasti pitäytyä kiihdyttämästä alueella käynnistynyttä sotilaallisen toiminnan kasvua ja asevarustelua.

Ukrainan sotaan ja Krimin valtaukseen liittyviä ongelmia ei ratkaista lisäämällä sotilaallista vastakkainasettelua Itämeren alueella, se saattaa päinvastoin lisätä Minskin rauhansopimuksen toteuttamisen ongelmia.

Sotilaallisesti liittoutumaton Suomi on paras viesti naapureillemme, ettemme ole käytettävissä minkään ulkovallan politiikan jatkeena kiristyvässä kansainvälisessä tilanteessa. Nyt jos koska tarvitaan aloitteentekijää vuoropuhelulle ja sotilaallisen vastakkainasettelun purkamiselle.