Rauhanpuolustajat: Terrorismin vastainen sota luo terrorismia

Rauhanpuolustajat: Terrorismin vastainen sota luo terrorismia

Tiedotusvälineille 20.11.2015

Rauhanpuolustajat:
Terrorismin vastainen sota luo terrorismia

Ranskassa terroristit surmasivat yli 130 ihmistä ja haavoittivat 350:tä. Uhrien joukossa oli useita eri kansallisuuksia. Rauhanpuolustajat tuomitsee jyrkästi Pariisin terroriteot ja muistaa kaikkia terrorismista kärsiviä ihmisiä ympäri maailmaa.
Terrorismia ei silti kukisteta aseilla. Yhdysvallat aloitti terrorismin vastaisen sodan 15 vuotta sitten. Terrorismi voi kuitenkin paremmin kuin koskaan. Viha ruokkii vihaa. Suurvaltojen harjoittama valtioterrorismi herättää katkeruutta ja ruokkii terrorismia. Sodat Irakissa, Tšetšeniassa, Ukrainassa, Länsi-Afrikassa, Afganistanissa, Syyriassa ja Libyassa hyödyttävät aseteollisuutta ja voitot jaetaan harvojen kesken. Siviiliväestö maksaa aseellisista konflikteista kalleimman hinnan. Aseteollisuus käy kauppaa kärsimyksellä.

Terroristien tavoitteena on saada ihmiset pelkäämään – tässä tapauksessa myös vihaamaan – Euroopan muslimeja. Terroristijärjestöt uskovat diskriminoinnin johtavan muslimien radikalisoitumiseen ja siten lisäävän islamistien kannatusta. Suomessa tai muualla ei tule syyllistää muslimeita ääri-islamilaisesta väkivallasta. Kulttuurirasismille ei tule antaa tilaa.

Maailman kriisit ja konfliktit tarvitsevat rauhan rakentamiseen suurvaltapolitiikan ja sotilasliittojen ulkopuolisia voimia. Suomen pitää keskittyä rauhantyöhön, ei osallistua terrorismin vastaiseen sotaan. On tuettava rauhanomaista kehitystä, ihmisten rinnakkaiseloa ja yhteistoimintaa. Miksi nykyhallitus on valmis kasvattamaan sotilasmenoja ja samaan aikaan leikkaamaan kehitysyhteistyöstä? Mihin Suomi tarvitsee ulkomailla sotimista mahdollistavaa lainsäädäntöä? Pidetään Suomi erossa sotilasliitoista (Nato) eikä kehitellä uusia (EU:n sotilaallinen yhteistyö). Ne ajavat suurvaltojen intressien pohjalta vahvempien oikeutta ja johtavat vain uusiin terroritekoihin tulevaisuudessa.