Rauhanpuolustajat tuomitsee Syyrian pommitukset

Rauhanpuolustajat tuomitsee Syyrian pommitukset

TIEDOTE 4.10.2016

Suomen Rauhanpuolustajat ry. tuomitsee jyrkästi Venäjän, Syyrian hallituksen sekä USA:n Syyriassa ja erityisesti viime päivinä Aleppossa tekemät pommitukset, jotka ovat kohdistuneet myös siviilikohteisiin. Rauhanpuolustajat vaatii pommitusten välitöntä lopettamista ja tulitaukoa Syyriaan, jotta loukkuun jääneille siviileille voidaan toimittaa ruokaa ja lääkintäapua. On selvää, että siviiliväestöön kohdistuvia iskuja toteuttavat myös kaikki ei-valtiolliset toimijat alueella. Syyrian rauhanprosessin avaimet ovat kuitenkin sodan eri osapuolia tukevien ulkovaltojen käsissä. Sotilaallista ratkaisua Syyrian kriisiin ei ole olemassa.

Suomi voisi tukea Syyriaa myös myöntämällä vähintään väliaikaisen oleskeluluvan kaikille tänne saapuville syyrialaisille turvapaikanhakijoille.

Rauhanpuolustajat tekee samalla lahjoituksen viidelle avustustoimintaa tekevälle suomalaisjärjestölle ja haastaa kaikki suomalaiset puolueet osallistumaan Syyrian avustamiseen rahalahjoituksella. Syyrian lapsia ja siviilejä avustavat Kirkon ulkomaanapu, Pelastakaa lapset, Suomen Punainen Risti, Unicef ja World Vision.