Nuorisotyönjohtajat korostavat ihmisoikeusnäkökulmaa pakolaisuuskeskustelussa

Nuorisotyönjohtajat korostavat ihmisoikeusnäkökulmaa pakolaisuuskeskustelussa

[Ajankohtaista] kanuuna (18.11.15)Ihmisoikeusnäkökulmaa on vahvistettava pakolaisuuskeskustelussa, sanovat kaupunkimaisen nuorisotyön kehittämisverkostoon Kanuunaan kuuluvat nuorisotyön johtajat kannanotossaan: ”Oikeus hakea turvapaikkaa on YK:n sopimusten takaama oikeus. Oikeus kuuluu niin syyrialaisille, irakilaisille kuin jokaiselle suomalaisellekin. Ihmiset eivät hylkää kotiaan ja lähde vaaralliselle matkalle, jos ei ole pakko. Eivät vanhemmat lähetä lastaan yksin toiselle puolelle maailmaa, jos näkee että omalla paikkakunnalla olisi toivetta onneen.”

Kanuuna-verkosto on Suomen 27 suurimman kunnan nuorisotoimien kehittämisverkosto. Kannanotossaan nuorisotyön johtajat korostavat, että Suomesta haetaan suojaa sodalta ja vainolta. YK:n sopimukset, jotka Suomeakin YK:n jäsenenä velvoittavat, takaavat hädänalaisille oikeuden hakea turvapaikkaa. Suuri osa Suomeen saapuneista tulee tänne myös jäämään, mikä tarkoittaa sitä, että monikulttuurinen Suomi on todellisuutta.

”Kunnallisia nuorisotyöntekijöitä tullaan kouluttamaan käsittelemään ihmisoikeuksia ja pakolaisuutta nuorten kanssa. Nuorisotyön tehtävä on kasvattaa näkemään maailma toisten silmin”, sanovat kaupunkien nuorisotyön johtajat.

Kanuunan kannanotto on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Kanuuna on toiminut opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella vuodesta 2007.