Myös rauhaan tarvitaan joukkovoimaa

Myös rauhaan tarvitaan joukkovoimaa

[Ajankohtaista] demo 12.3. (14.03.16)Lauantaina 12.3. Helsingissä järjestetty Joukkovoima-mielenosoitus keräsi 8000 osanottajaa eri puolilta Suomea. Rauhanpuolustajien varapuheenjohtaja Kirsti Era piti tapahtumassa puheenvuoron, jossa hän nosti esiin mm. sen, että Suomen asemenoja nostetaan, vaikka hyödyllisistä asioista leikataan. Hallitus leikkaa köyhimmille meneviä järjestöjen kehitysapuja, mutta kasvattaa firmojen rahoitusta yhdeksänkertaisesti. Rauhantoiminnan rahoitustakin leikataan, vaikka juuri nyt tarvitaan rauhankasvatusta ja tietoa konfliktien syistä ja torjumisesta sekä toimintaa rauhanomaisien ratkaisujen puolesta. Tuloerot, työttömyys ja leikkaukset synnyttävät vain pelkoa ja vihaa.

[Ajankohtaista] demo 12.3. joukkokuva (14.03.16)

Ensinnäkin: Suomen asemenoja nostetaan, vaikka hyödyllisistä asioista leikataan. Hallituksen Nato-flirttailu vahvistaa sotilasblokkeja ja horjuttaa tilannetta Itämeren alueella.
Vieraiden sotajoukkojen tulo Suomeen on estettävä. USA:n ilma-, maa- ja merivoimien maihinnousu tekee meistä suurvaltojen kiistakapulan. Yhteiset harjoitukset pitää peruuttaa.
Sovittelijana Suomella on ollut myönteinen rooli, pyrkikäämme takaisin siihen.

Toiseksi: Hallitus leikkaa köyhimmille meneviä järjestöjen kehitysapuja, mutta kasvattaa firmojen rahoitusta yhdeksänkertaisesti. Ne tekevät kehitysavulla voittoja ja kotiuttavat rahat tänne, oikeammin veroparatiiseihin.
Rahat on käytettävä humanitaariseen kehitysapuun, tässä tilanteessa eritoten YK:n pakolaisavulle.

Kolmanneksi: Rauhantoiminnan rahoitusta ei saa leikata. Juuri nyt tarvitaan rauhankasvatusta, tarvitaan tietoa konfliktien syistä ja torjumisesta, tarvitaan toimintaa rauhanomaisien ratkaisujen puolesta. Tarvitaan kansalaisten aktiivista rauhantoimintaa.
Rauha on kaiken myönteisen toiminnan edellytys. Ainoa, joka sodasta ja sodanlietsonnasta hyötyy, on asebisnes, kuolemankauppiaat. Asevienti Lähi-idän konfliktialueelle pitää jäädyttää koko EU:ssa.

Neljänneksi: Tuloerot, työttömyys ja leikkaukset synnyttävät pelkoa ja vihaa. Äärioikeisto käyttää tilannetta rasismin ja muukalaiskammon lietsomiseen. Väärän värisiä ihmisiä syrjitään ja uhkaillaan, väkivaltaiset natsipartiot pelottelevat kaduilla maahanmuuttajia ja muitakin.
Perussuomalaiset suosivat moista menoa, keskusta ja kokoomus vaikenevat. Syrjinnälle on pantava stoppi! Hallituksen pitää tuomita rasistinen toiminta ja hajottaa väkivaltapartiot.

Ongelmiemme todellinen syy on rikkaita suosiva politiikka.
Työssä olevien ja työttömien, eläkeläisten ja opiskelijoiden, kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien kannattaa yhdistää voimansa.
Katastrofaalinen SSS-hallitus on saatava nurin. Joukkovoimalla se onnistuu.

Kirsti Eran puhe lauantaina 12.3. järjestetyssä Joukkovoima-mielenosoituksessa Helsingissä.
Kuvat: Juuso Aalto

[Ajankohtaista] demo 12.3. (14.03.16)