Marokko jäi kiinni YK:n ihmisoikeusvaltuutetun lahjomisesta

Marokko jäi kiinni YK:n ihmisoikeusvaltuutetun lahjomisesta

Marokko on jäänyt kiinni YK:n ihmisoikeusvaltuutetun Navanethem ”Navi” Pillayn lahjonnasta. Marokon diplomatian salat ovat paljastuneet ”Marokon Snowdeniksi” kutsutun (pseudonimeä Chris Coleman24 käyttävän) hakkerin paljastettua Marokon New Yorkissa ja Genevessä toimivien diplomaattien viestit.

Marokkolainen diplomaatti Omar Hilale oli vaatinut 22. tammikuuta kirjatussa kirjeessään Marokon hallintoa lähettämään rahaa Pillayn sympatian voittamiseksi: ”Haluaisin muistuttaa, että on tarpeen välittää 250 000 dollaria osana Marokon kontribuutiota YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston (OHCHR) vuoden 2011 budjettiin. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu ilmaisi kahdesti olevansa halukas vastaanottamaan tuollaisen summan rahaa. Tämä siirto auttaa Pillayta ottamaan paremmin huomioon Saharan kysymystä koskeva näkemyksemme, kun hän laatii seuraavan raporttinsa YK:n pääsihteerille”, Hilale painottaa.

Huhtikuussa 2014 YK hylkäsi Länsi-Saharan ihmisoikeusmonitoroinnin osana Minurson rauhanturvaoperaatiota, vaikka lukuisat Amnesty Internationalin ja Human Rights Watchin raportit todistavat systemaattisista ihmisoikeusloukkauksista, joihin Marokko on syyllistynyt miehittäessään Länsi-Saharaa kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Lisää:

Western Sahara News

Scandale au conseil des droits des l’homme