Lapin piirijärjestö ei hyväksy sotaharjoituksia Yhdysvaltojen kanssa

Lapin piirijärjestö ei hyväksy sotaharjoituksia Yhdysvaltojen kanssa

[] pululaatikko (20.02.12)Rauhanpuolustajien Lapin piirijärjestö otti kokouksessaan kantaa Suomen ja Yhdysvaltojen toukokuisiin sotaharjoituksiin. ”Poliittinen tilanne on jännittynyt alueellamme sotaharjoitusten lisääntyessä”, sanotaan piirijärjestön tiedotteessa.

Suomen Rauhanpuolustajain Lapin piirijärjestö ry on kokouksessaan keskustellut Yhdysvaltojen sotilaiden toukokuisesta yhteisharjoituksista Suomessa. Järjestön jäsenet eivät hyväksy Yhdysvaltojen sotilaita harjoituksiin maaperällämme, koska meillä on 1300 kilometrin raja Venäjän kanssa, eikä suurvaltojen ristiriitojen keskellä ole hyvä olla.

”Poliittinen tilanne on jännittynyt alueellamme sotaharjoitusten lisääntyessä”, sanotaan Lapin piirijärjestön tiedotteessa, jossa myös vaaditaan päättäjiä toimimaan sen puolesta, että Yhdysvallat ei tulisi sotaharjoitukseen Suomeen.

Järjestö ilmaisee lisäksi huolensa siitä, että armeijan upseerit ovat saaneet näissä asioissa liian suuren vallan: ”Vaadimme, että Ruotsin tavoin isäntämaasopimus viedään eduskuntaan ja käsitellään siellä demokraattisessa järjestyksessä. Emme myöskään voi hyväksyä sitä, että upseerit päättävät keiden kanssa Suomen armeija harjoittelee, koska kysymys on poliittinen. Jos päättäjät eivät ota vastuuta tästä asiasta, he eivät ole päteviä tehtäväänsä. Siinä tapauksessa olisi syytä järjestää uudet vaalit.”