Ale!

Hakkarainen, Minna & Selin, Tove (toim.)

Lohikäärmeen hännällä – yhteiskunnallinen tasa-arvo muuttuvassa Vietnamissa

4.17 

tuotetunnus (SKU) 952-471-134-6

Vietnamin sodan päättymisen 30-vuotispäivänä keväällä 2005 Vietnamin sosialistinen tasavalta elää korkean talouskasvun aikaa. Maa on siirtymässä kovaa vauhtia markkinatalouteen. Vietnam-seura ry. selvitti, kuinka aikaisemmin hyvinkin tasa-arvoinen yhteiskunnallinen kehitys voi muuttuvassa tilanteessa.

Kirja pyrkii valottamaan niitä muutoksen suuntia, jotka ovat keskeisiä tämän päivän Vietnamissa yritettäessä ymmärtää maan tulevan kehityksen haasteita – erityisesti yksittäisen ihmisen näkökulmasta. Vaikka tunnustettaisiin makrotaloudellisten lukujen olevan suuntaa antavia myös Vietnamin kehitysnäkymiä arvioitaessa, samalla on huomioitava, että kehitystä ei voi eikä pidä tarkastella ainoastaan niiden valossa.

Tämän teoksen painopisteeksi on valittu teemat ruohonjuuritason demokratia, globaalistuvan talouden kysymykset, naiset, vähemmistöt, ympäristö, ihmisoikeudet ja koulutus. Kirja tarjoaa toivon mukaan lukijalle monitahoisen ja parhaimmillaan jopa ristiriitaisiakin kysymyksiä herättävän lukukokemuksen.

Tekijä: Minna Hakkarainen ja Tove Selin (toim.)
175 s.
nid.
ISBN: 952-471-134-6
ilm. 1/2005