Ale!

Leif Sundström

Fasismi

16.80 

Varasto loppu

tuotetunnus (SKU) 978-952-471-959-9

Ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys viime vuosisataa etenkin Euroopassa vahvasti värittäneestä poliittisesta ideologiasta.

Kirja alkaa fasismin ja sen äärimmäisen muodon, natsismin, määrittelyllä ja etenee olosuhteisiin, jotka tuon ideologian synnyttivät. Historiallisessa osassa pohditaan myös Portugalin ja Espanjan ynnä eräiden Etelä-Amerikan maiden diktatuurien fasistisuutta. Osansa saavat myös Stalinin Neuvostoliitto ja Maon Kiina.

Systemaattisessa osassa Sundström käy perusteellisesti läpi käsitykset fasismin ihmis- ja yhteiskuntaihanteesta sekä suhteesta tieteeseen, sivistykseen, rotuoppeihin ja edistykseen.
Kirjan painokkaassa loppuosassa käsitellään fasismin mahdollisuutta nousta esiin nyt tai lähitulevaisuudessa yhteiskunnallisten mullistusten, globalisaation ja luonnonkatastrofien seurauksena. 1900-luvun alun Keski- ja Etelä-Euroopan fasismia ruokkineet olot tuntuisivat toistuvan joissakin Afrikan ja Aasian maissa. Kirjassa on laajahko lähdeluettelo, joka sisältää edustavan otoksen ulkomaista alan kirjallisuutta ja todennäköisesti kaikki suomenkielellä aiheesta kirjoitetut artikkelit.

Tekijä:  Leif Sundström
Sivumäärä: 347
Painosasu: nid.
ISBN: 978-952-471-959-9
Ilm. 4/2007