Kesäinen Rauhanpyöräily 2020 muistaa Tarton rauhaa

Kesäinen Rauhanpyöräily 2020 muistaa Tarton rauhaa

Rauhan, pyöräilyn ja matkailun itärajan takana Inkerinmaalla ja Virossa yhdistävä Rauhanpyöräily 2020 starttaa 15.6. Lahdesta. Kolmiviikkoisessa tapahtumassa on mahdollisuus juhlia 100-vuotista Tarton rauhaa ja tunnelmoida Inkerin juhannusjuhlilla Ljulan Lugissa.

 

Rauhanpyöräilyn takana on Osuuskunta Elma ja sen Via Kalevala 2016–2035 -hanke. Elman tarkoitus on rakentaa kestävän kehityksen hengessä matkailukonsepti, jonka puitteissa liikutaan luonnon ja ympäristön ehdoilla ja tuodaan esille kulttuurihistoriaamme ja perinteitämme.

Elman vapaaehtoistyöntekijöihin kuuluu muun muassa inkeriläistaustainen, Pietarista kotoisin oleva Nelly Lensu. Hän osallistui vuonna 2016 Kalevala-kävelyyn, joka oli 64 päivää kestänyt kävelytapahtuma Paikkarin Torpalta Vienan Karjalaan.

Elman perustajajäseniä on Antti Papinniemi, joka niinikään oli mukana Kalevala-kävelyssä.

”Pyörä on hyvä liikkumisväline”, ajattelee Papinniemi. ”Alkuperäinen idea oli rauhankävely. Koen, että konseptina rauhanpyöräily on helpompi kuin tuhannen kilometrin kävely. Rauhan teema on nyt entistäkin ajankohtaisempi. On hienoa, että Rauhanpyöräilyn ohjelmassa on mukana osallistuminen suomalais-ugrilaisten kansojen kongressiin ja teema, joka sopii hyvin Tarton rauhan satavuotisjuhlaan.”

Rauhanpyöräilyn järjestelyjä vetävät Carla Viveiros ja Mikko Puustinen. Viveiros kertoo, että tapahtuma on herättänyt kiinnostusta myös muualla Euroopassa. ”Mahdollisuus päästä sähköisellä viisumilla Venäjälle alentaa eurooppalaisten osallistumiskynnystä”, iloitsee Viveiros.

Puustinen puolestaan oli mukana suunnittelemassa Hennala 1918 -tapahtumaa.

”Tämä tapahtuma on vieläkin suurempi ja monipuolisempi. Siitä tulee ainutlaatuinen, ja reitti vaikuttaa todella mielenkiintoiselta”, Puustinen kehuu.

 

Rauhanpyöräily 15.6.–5.7.2020.
Reitin pituus on noin 1500 kilometriä. Tapahtumaan voi osallistua myös lyhyemmillä osuuksilla.
Rauhanpyöräilyn ohjelma, suunniteltu reitti ja muut tärkeät tiedot löytyvät netistä:
via-kalevala.com/fi/via-kalevala-paatapahtuma-2020/

 Lisätiedot:

Antti Holopainen, puh. +358400417390, antti.holopainen@elamysmatkailu.fi
Carla Viveiros puh. +358505213795, carla.viveiros@elamysmatkailu.fi