Juutalaisjärjestö JVP taistelee palestiinalaisten kansanmurhan pysäyttämiseksi

”Liikkeeseemme kohdistuva mustamaalaus on harhautusta”, sanovat palestiinalaisten kansanmurhan lopettamista vaativat juutalaiset Yhdysvalloissa. Suomensimme Jewish Voice for Peacen nettisivulla julkaistun tiedonannon.

Juutalaisjärjestö JVP taistelee palestiinalaisten kansanmurhan pysäyttämiseksi

Omaatuntoaan kuuntelevat ihmiset eri puolilla Yhdysvaltoja ovat järjestäytyneet ennennäkemättömän suurin joukoin vaatimaan, että maa lakkaa tukemasta Israelin apartheidia ja kansanmurhaa. Vaaleilla valitut edustajamme ja Yhdysvaltojen tiedotusvälineet, jotka omien etujensa ajamiseksi eivät missään nimessä halua kyseenalaistaa tukea Israelin sotakoneistolle, ovat vastanneet ihmisten protesteihin hyödyntämällä pelkoa kasvavasta antisemitismistä ja mustamaalaamalla rauhanomaiset sodanvastaiset mielenosoitukset vaarallisiksi, antisemitistisiksi joukkorähinöiksi.

Olemme maailman suurin sionisminvastainen juutalaisjärjestö. Torjumme yksiselitteisesti antisemitismin yhdistämisen sionisminvastaisuuteen ja painotamme, että antisemitismillä ei ole sijaa liikkeissämme. Tuomitsemme väärät syytökset antisemitismistä, joita esitetään periaatteellisia sodanvastaisia mielenosoittajia vastaan liikkeidemme mustamaalaamiseksi.

Nämä syytökset ovat kyyninen harhautus Gazan jatkuvista julmuuksista. Yli 34 000 palestiinalaista on saanut surmansa, ja tuhansien muiden pelätään kuolleen. Palestiinalaiset kaivavat parhaillaan läheistensä ruumiita esiin joukkohaudoista. Israelin armeija valmistautuu hyökkäämään Rafahiin, jonne sadattuhannet kodeistaan pois joutuneet ihmiset ovat hakeutuneet suojaan.

Viime viikolla opiskelijoiden leirejä on pystytetty yliopistoihin eri puolilla maata. Ne ovat nousseet valtakunnallisiin otsikoihin, kun vaatimukset välittömästä tulitauosta ja apartheidista luopumisesta ovat yleistyneet. Samaan aikaan juutalaisia ja omantuntonsa ääntä kuuntelevia ihmisiä on virrannut kaduille juutalaisen pääsiäisen – vapautuksen juhlapäivän – opetusten innoittamina vaatimaan, että Yhdysvallat lopettaa osallisuutensa kansanmurhaan.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että ainoat uhat, joita opiskelijoiden ja muiden rauhanomaisten mielenosoittajien turvallisuuteen on kohdistunut, ovat syntyneet yliopistojen hallintoviranomaisten ja valtion pyynnöstä. Vajaa vuorokausi sen jälkeen, kun Columbian yliopiston opiskelijat olivat perustaneet kampukselleen Gazan solidaarisuusleirin, mellakkavarusteisiin pukeutuneet ja nippusiteitä kanniskelevat poliisit valtasivat leirin ja pidättivät yli 100 opiskelijaa Columbian yliopiston johtajan käskystä. Yli 50 Barnardin opiskelijaa hyllytettiin, ja heille annettiin vain 15 minuuttia aikaa pakata tavaransa ennen kuin heidät häädettiin kampuksen asunnoista.

Vain muutaman kilometrin päässä Grand Army Plazalla tuhannet juutalaiset ja yhteisön jäsenet kokoontuivat pääsiäisen toisena iltana senaatin enemmistöjohtajan Chuck Schumerin kynnykselle ja vaativat, että USA:n hallituksen on lopetettava Israelin armeijan aseistaminen. Senaatti oli juuri puoltanut äänestyksessä 14,1 miljardin dollarin lisärahoitusta Israelin hallitukselle. Kun 60 000 ihmistä seurasi tapahtumaa livestriimin välityksellä, New Yorkin poliisi pidätti yli 200 ihmistä. Bussinkuljettajat kieltäytyivät solidaarisuuden vuoksi kuljettamasta pidätettyjä vankilaan.

Yhdysvaltojen media ja palestiinalaisvastaiset poliitikot haluavat välttämättä kertoa muuta: he maalaavat tarinaa hillittömistä väkijoukoista ja juutalaisvihasta. Oikeudenmukaisuutta vaativat liikkeet tunnistavat kuvion kaikkialla: yksittäisten ihmisten tai tahallisten provokaattoreiden, jotka lietsovat antisemitististä vihaa, väitetään kuvastavan rauhanomaisia liikkeitämme, vaikka liikkeiden järjestäjät, johtajat ja tiedottajat tuomitsevat nämä yksilöt ja korostavat, ettei antisemitismillä ole sijaa taistelussa kollektiivisen vapautumisen puolesta. Näin tehdessään he jättävät huomiotta sen, että Yhdysvaltojen juutalaiset ovat yliopistojen kampuksilla ja kaupungeissa eri puolilla maata erittäin äänekkäästi vaatineet, että Yhdysvallat lakkaa tukemasta Israelin apartheidia ja kansanmurhaa.

Kuukausien ajan olemme pitäneet vaaleilla valittuja virkamiehiämme tulisilla hiilillä ja kieltäytyneet sietämästä, että kansanmurhaa aseistetaan ja rahoitetaan meidän nimissämme ja verorahoillamme. Protestimme ovat olleet ennennäkemättömän suuret ja tehneet tulitaukovaatimuksesta normaalin ja hyväksyttävän. Näinä päivinä näkemämme pelon lietsominen on täysin irrallaan todellisuudesta, ja sen tarkoituksena on myös selvästi mustamaalata ja häpäistä liikkeemme ja viedä huomio pois vaatimuksista, joita olemme esittäneet siitä lähtien, kun kansanmurha alkoi yli 200 päivää sitten.

Pyydämme, että jokainen omaatuntoaan kuunteleva ihminen keskittyisi tähän käsillä olevaan kiireelliseen tehtävään: Yhdysvaltojen aseviennin ja palestiinalaisten kansanmurhan rahoittamisen lopettamiseen ja välittömään ja pysyvään tulitaukoon Gazassa. Satojentuhansien ihmisten henki riippuu siitä.

Alkuperäinen artikkeli 25.4.2024 jewishvoiceforpeace.org