ICAN-verkoston perustajajäsen Tilman Ruff Suomessa 13.–14.12.

ICAN-verkoston perustajajäsen Tilman Ruff Suomessa 13.–14.12.

Tilman_Ruff_speaks_in_Adelaide_2015Vuoden 2017 Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ICAN-verkoston perustajajäsen Tilman Ruff vierailee Helsingissä 13.–14.12.2017. Suoraan Oslon Nobel-juhlinnan keskeltä saapuva Ruff puhuu vierailunsa aikana ydinasekieltosopimuksesta ja ydinaseiden humanitaarisista vaikutuksista.

Tilman Ruff on australialainen kansanterveyteen ja infektiotauteihin erikoistunut lääkäri ja apulaisprofessori Melbournen yliopiston Global Health -instituutissa. Hän on erityisesti perehtynyt ydinaseiden humanitaarisiin vaikutuksiin ja terveysriskeihin ja kampanjoinut vuosikymmeniä ydinaseriisunnan puolesta.

Vierailunsa aikana Ruff alustaa ydinasekieltosopimuksesta ICAN Finland -verkoston NuclearCafé -tapahtumassa 13.12. Helsingissä. Lisäksi hän tapaa  mm. lääkäreitä ja ydinaseiden kieltämisen puolesta kampanjoivia aktivisteja.

Saman viikon tiistaina järjestetään Helsingissä toinenkin yleisötilaisuus ydinaseriisunnasta. ICAN Finland ja Vapaus Valita Toisin ovat kutsuneet puolueiden edustajat  keskustelemaan Suomen ydinasepolitiikasta eduskunnan kansalaisinfossa 12.12. klo 14–16. Tilaisuudessa parlamentaarikot ja kansalaisyhteiskunnan edustajat keskustelevat puolueiden kannoista ja Suomen suhteesta ydinsulkusopimukseen ja ydinasekieltosopimukseen.

ICAN Finland on kansainvälisen ydinasekieltoa ajavan ICAN-verkoston Suomen-osasto, johon kuuluu kansalaisjärjestöjä ja ydinaseriisunnasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Kati Juva, ICAN Finland -verkoston toinen koordinaattori
Puh. 050 500 2318