Baltic Glory 18 -rauhanharjoitus, Loviisa

Baltic Glory 18 -rauhanharjoitus, Loviisa

Päiväys ja aika
09/08/2018 - 12/08/2018
00:00


9.–12.8. kymmeniä rauhanaktivisteja Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä kokoontuu Loviisan Kuggomiin hiomaan sodanvastaisen toiminnan taitojaan ja verkostoitumaan.

Baltic Glory 18 tapahtumaan odotetaan 25:tä rauhanaktivistia kustakin maasta sekä yksittäisiä tarkkailijoita Ukrainasta ja Baltian maista. Itse harjoituksessa osallistujat reagoivat kuvitteellisiin skenaarioihin, joissa maiden väliset jännitteet ja sodan uhka Itämerellä kasvavat, tarkoituksenaan ratkaista tilanteet rauhanomaisesti. Harjoitus kasvattaa osallistujien konfliktinratkaisutaitoja ja auttaa heitä näkemään rauhanliikkeen vahvuuksia ja heikkouksia. Lisäksi yksi päivä on varattu tulevaisuuden yhteistyöprojektien suunnittelulle.

Baltic Glory on jatkoa ruotsalaisten ja venäläisten aktivistien viime vuonna Maarianhaminassa järjestämälle Åland 17 -rauhanharjoitukselle, jonka ajankohta oli osin päällekkäinen Itämerellä pauhanneiden Ruotsin Aurora 17 ja Venäjän Zapad 17 -sotaharjoitusten kanssa.

Tule mukaan! Ilmoittaudu 30.6. mennessä balticglory18 (at) gmail.com.

Harjoitukseen osallistuu ihmisiä yhteiskuntien eri sektoreilta joita yhdistää toimiminen rauhantyön parissa. He ovat taiteilijoita, tieteilijöitä, aktivisteja, toimittajia, poliitikkoja ja opiskelijoita. Järjestäjäporukka, joka koostuu yhteensä noin kymmenestä suomalaisesta, ruotsalaisesta ja venäläisestä rauhanaktivistista, lähettää suoria kutsuja sopivaksi katsomilleen henkilöille. Tämän lisäksi tapahtumaan on myös avoin haku. Tapahtuman nettisivuilla on lisätietoa osallistujaksi tai vapaaehtoiseksi hakemisesta.

Tapahtuman järjestäjät esitellään sivulla balticglory.org. Ruotsalaisilla järjestäjillä on taustaa esimerkiksi antimilitaristisesta Ofog-verkostosta ja venäläisillä ihmisoikeusjärjestö Memorialista. Suomalaisilla järjestäjillä on taustaa esimerkiksi Aseistakieltäytyjäliitosta ja Suomen Kristillisestä Rauhanliikkeestä.

Aseistakieltäytyjäliitto myös tukee rauhanharjoitusta rahallisesti. AKL:n lisäksi tapahtuman toinen rahoittaja on Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. Mikään muu taho ei ole antanut rahaa tapahtumalle. Osallistujien on maksettava omat matkakulunsa.