Ainaiset pakolaiset – Länsirannan beduiinit ja miehityksen arki, Helsinki

Ainaiset pakolaiset – Länsirannan beduiinit ja miehityksen arki, Helsinki

Päiväys ja aika
12/12/2017
17:30 - 19:00

Tapahtumapaikka
Kaisa-talon Kirja & Kahvi
Vuorikatu 7
Helsinki


46 Jerusalemin lähistöllä ja Jordan-laaksossa sijaitsevaa beduiiniyhteisöä elää jatkuvan pakkosiirtouhan alla. Israel suunnittelee siirtävänsä beduiiniyhteisöt heille varatuille asuinalueille, ja samalla Israelin siirtokunnille saadaan lisää tilaa. Beduiinit eivät halua muuttaa ahtaille asuinalueille, joilla heillä ei ole maata paimentamiseen ja missä he joutuisivat luopumaan perinteisestä elintavastaan.

Israel/Palestiina-konfliktista näkyy usein mediassa vain palasia; palestiinalaisia heittämässä kiviä tai Israel hyökkäämässä Gazaan. Miehitys on kuitenkin paljon kokonaisvaltaisempaa kuin pelkkä suora väkivalta, joka helpoiten ylittää uutisotsikot. Equadorilainen valokuvaaja Mauricio Torres kuvasi vuonna 2016 beduiiniyhteisöjä ja heidän arkeaan. Hänen kuviaan on koottu Negev Exiles -julkaisuun, joka valottaa beduiinikylien elämää iloineen ja haasteineen.

Tilaisuudessa puhuu toinen julkaisun tekijöistä, ihmisoikeustarkkailijana Itä-Jerusalemissa vuonna 2016 toiminut Anna Juhola. Lisäksi kuullaan videoterveiset Mauricio Torresilta. Tilaisuudessa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Negev Exiles -julkaisua on tilaisuudessa vapaasti saatavilla.

Tilaisuus pidetään suomeksi. Negev Exiles -julkaisu on englanninkielinen.

Tervetuloa!

Järjestää Kaisa-talon Kirja & Kahvi, EAPPI Finland ja Rauhanpuolustajat