Mihin nyt Palestiina? 100 vuotta kolonialismia, 50 vuotta miehitystä, Turku

Mihin nyt Palestiina? 100 vuotta kolonialismia, 50 vuotta miehitystä, Turku

Päiväys ja aika
29/11/2017
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka
Turun Kirjakahvila
Vanha Suurtori 3
Turku


icahd2_turku2Keskiviikkona 29.11. kello 19 Turun Kirjakahvilassa  tapahtuma aiheesta ”100 vuotta kolonialismia, 50 vuotta miehitystä – mihin nyt Palestiinassa?”
Puhumassa oikeusoppinut ja BADIL-pakolaisjärjestön YK-edustaja Rania Madi ja journalisti Lia Tarachansky sekä ICAHD Finlandin puheenjohtaja Syksy Räsänen. Keskustelut käydään englanniksi.

Rania Madi on palestiinalainen, mutta ei saa palata kotimaahansa, koska Israel kieltää sen. Lia Tarachansky on israelilainen, joka on kasvanut laittomassa siirtokunnassa miehitetyllä Länsirannalla ja asuu nykyään Kanadassa. He molemmat pyrkivät oikeudenmukaiseen ratkaisuun kaikille Israelin/Palestiinan alueella.

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Iso-Britannia lupasi juutalaisille kansallisen kodin Palestiinaan, 70 vuotta siitä, kun YK äänesti Palestiinan jakamisesta ja 50 vuotta Gazan ja Länsirannan miehityksen alkamisesta.

Rania Madi on palestiinalaisten pakolaisten järjestön BADILin YK- ja oikeusasiantuntija. BADIL on eräs tärkeimpiä palestiinalaisten pakolaisten oikeuksia ajavia järjestöjä. Palestiinalaiset ovat syyrialaisten ohella maailman isoin pakolaisryhmä, ja heidän oikeuksiensa toteutuminen on keskeinen kysymys missään ratkaisuehdotuksessa. Madi puhuu kolonialistisesta historiasta ja pakolaisten nykyhetkestä otsikolla ”100 years since Balfour: Colonialism, Refugees and Justice”.

Lia Tarachansky on palkittu israelilainen elokuvantekijä ja journalisti. Hän on dokumentoinut mm. Israelin sosiaalista protestiliikettä, vihamielisyyttä afrikkalaisia pakolaisia kohtaan, etnisten puhdistusten historian kieltämistä ja kesän 2014 hyökkäystä Gazaan. Tarachansky käsittelee Israelin luisumista fasismiin ja kamppailua demokratian puolesta otsikolla ”Threats to Democracy in Israel: Where Are They Leading?”.

Syksy Räsänen puhuu kansainvälisen oikeuden viitekehyksestä otsikolla ”Israeli Apartheid and International Law”.

Järj. ICAHD Finland, Rauhanpuolustajat ja Hakunilan kv. yhdistys