Boris Nemtsovin muistolle

Boris Nemtsovin muistolle

[Ajankohtaista] Nemtsov (02.03.15)Katso Pietarin mielenosoituksessa kuvattu video haastatteluineen Pulu-TV:ssä.

 

 

[Ajankohtaista] pietarin demo (02.03.15)”Aivan ensiksi täytyy luopua nykyisestä poliisivaltiosta ja palauttaa kansalle ihmisarvo. On palautettava voimaan lain ylivalta, sananvapaus ja oikeus äänestää ja asettua ehdolle vaaleissa. Maahamme on perustettava riippumaton oikeuslaitos, joka takaa yksityisten kansalaisten ja yritysten oikeudet.”
– Boris Nemtsov vuonna 2009

Perjantai-iltana 27.2. murhattu oppositiopoliitikko Boris Nemtsov (1959–2015) oli mukana järjestämässä Ukrainan sodan vastaisia mielenosoituksia Venäjällä. Kansalaisyhteiskunnan puolestapuhuja arvosteli myös Venäjän nykyistä taloudenpitoa.
Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro osallistui sunnuntaina 1.3. Pietarissa järjestettyyn mielenosoitukseen, joka kokoontui Mars-kentälle. ”Täällä on tuhansia, ehkä kymmeniä tuhansia ihmisiä mukana kulkueessa rauhan puolesta, sanomassa ei korruptiolle, väkivallalle ja sorrolle”, hän kertoi. ”Tunnelma on rauhallinen ja varmaan Moskovan traagisten tapahtumien takia harraskin. Mutta ihmiset osoittavat, että uhkailusta ja propagandasta huolimatta pelko on poissa. Kuten yhden mielenosoittajan kantamassa A4-monisteessa luki: En pelkää. Muutamilla on Nemtsovin kuva, muuten isommat tunnukset poissa. Ihmiset ihmisinä.”

Into Kustannus on julkaissut suomeksi Boris Nemtsovin ja Vladimir Milovin pamfletin Putinismi ja Venäjän rappio, jota saa myös e-kirjana.