Belgradissa puhutaan rauhasta

Belgradissa puhutaan rauhasta

[Tapahtumat] wpc (20.03.14)Maailman rauhanneuvosto koolla Belgradissa

Tänä vuonna 2014 tulee kuluneeksi 15 vuotta sotilasliitto Naton iskuista entiseen Jugoslaviaan ja 65 vuotta sotilasliiton perustamisesta. Serbialaisen älymystön sekä kansalaisliikkeissä vaikuttavien tutkijoiden ja taiteilijoiden muodostama Belgrad-foorumi järjestää 22.–23.3. Serbiassa kansainvälisen seminaarin otsikolla ”Tasavertaisten maailma – maailmanrauha vastaan kansainvälinen interventionismi ja imperialismi”. Suomesta seminaariin ja sen yhteydessä järjestettävään Maailman rauhanneuvoston aluelliseen Euroopan-kokoukseen osallistuu käsitetaiteilija ja Suomen rauhanpuolustajien johtokunnan jäsen JP (Juha-Pekka) Väisänen.

Maailman rauhanneuvosto (WPC) on yksi maailman suurimmista rauhanliikkeistä. WPC on toiminut 65 vuotta yli 100 maassa rauhan, aseistariisunnan ja maailmanlaajuisen turvallisuuden puolesta. WPC määrittelee itsensä anti-imperialistiseksi, demokraattiseksi ja sitoutumattomaksi kansainväliseksi rauhan joukkoliikkeeksi. WPC on olennainen osa maailman rauhanliikettä ja se toimii yhteistyössä muiden kansainvälisten ja kansallisten joukkoliikkeiden kanssa.

Belgrad-foorumi on riippumaton, puolueeton ja voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka aloitti työnsä maaliskuussa 2000. Belgrad-foorumi on järjestänyt kymmeniä kansainvälisiä ja kansallisia konferensseja ja keskustelutilaisuuksia, ja se myös julkaisee kirjoja. Belgrad-foorumin tavoitteena on edistää kansainvälistä dialogia rauhan, yhteistyön ja kehityksen kysymyksissä.