Kirje joulupukille

Kirje joulupukille

[rapu] make (08.05.14)Kirjeen aloitan lumesta. Kun ei ole lunta ja ilmastonmuutos etenee muutenkin, toivoisin maailman johtajien vihdoinkin sopivan eettisesti oikeudenmukaisesta ja tehokkaasta tavasta vähentää päästöjä. Se on mahdollista, jos vain hyvää tahtoa löytyy.

Joulurauha julistetaan Turun raatihuoneen parvekkeelta. Rauhan sanoman haluaisin leviävän muidenkin kuin turkulaisten sanankuulijoiden keskuuteen. Samalla kun toivon Joulupukin pyytävän kollegaansa Pakkasukkoa viemään itänaapurille ja sen presidentille Putinille sanomaa ja malttia, haluaisin pukin rauhoittavan hieman myös omiamme. Sotaministeri Carl Haglund on kyllä ahkeroinut. Tuominnut harva se päivä itälähiön poikien päristelyn kulmillamme ja toivonut meille parempia vehkeitä, joilla niille voisi näyttää.

Onpa Carl uhannut kavereita myös sakinhivutuksella, elleivät muuten herkeä meidän pihapiirimme liepeillä koukkimasta. Ja vaikka Carlin omat vehkeet ovat aika pienet, niin Amerikasta olisi saatavilla kättä pidempää. Sitähän se on harmitellut, ettei amerikkalaisten kanssa ryhdytty samoihin porukoihin jo aiemmin. Parikymmentä vuotta sitten olisi ollut tilaisuus, kun itälähiön kaverit olivat vähän kujalla.

En sitten tiedä olisiko se ollut viisasta. Idässä kun ollaan aika pitkävihaisia, hankkineet kaikenlaisia astaloita ja bodaamassakin ovat käyneet. Olisi hyvä, jos joulupukki toisi Callelle jotain kehittäviä kirjoja. Ja voisihan sille tuoda myös jonkun seikkailupelin, jossa voi muodostaa heimoja ja voittaa vihollisklaaneja ja taistella sitten aina ylemmällä tasolla kun ostaa tehokkaampia aseita.

Myös itälähiön kingille Vallulle olisi hyvä saada jotain kehittävämpää tekemistä kuin tuo uhoaminen ja pienempien kiusaaminen. Silloin kun se on napit vastakkain lännen isojen poikien kanssa, meinaa tolkku hävitä. Vallu on aika herkkä provosoitumaan, liekö sitten katkera menneistä vai mikä. Ehkä sinä Joulupukki saisit yhdessä Pakkasukon kanssa Vladimirin ja sen kiistakumppanit kuitenkin asettumaan? Jättäisivät jo itäukrainalaiset rauhaan.

Markku Kangaspuro
Kirjoittaja on Rauhanpuolustajien puheenjohtaja.