Ale!
viimeiset_pisarat

Jeremy Leggett

Viimeiset pisarat – Hupeneva öljy, lämpenevä ilmasto

10.00 

tuotetunnus (SKU) 978-952-471-899-8

Leggett kertoo totuuden, jonka suuret öljy-yhtiöt ja monet hallitukset jo tietävät, mutta haluavat salata: halvan öljyn aikakausi on loppumaisillaan, ja tämä perustava geopoliittinen muutos mullistaa kaikkien ihmisten elämän.

Viimeiset pisarat kertoo, miten ihmiskunta on tullut riippuvaiseksi öljystä ja kuinka tämä paha tapa kytkee sen yhä vahvemmin epävakaaseen Lähi-itään. Nurkan takana odottaa lisäksi talouden ja ympäristön katastrofeja. Öljyn huvetessa ja kallistuessa ja kysynnän lisääntyessä ilmasto lämpenee ja kilpailu öljyvaroista johtaa yhteiskunnallisiin mullistuksiin ja kansainvälisiin konflikteihin.

Kaiken synkkyyden keskellä pilkistää kuitenkin myös toivo, sillä onnettomuuden välttämiseksi tarvittava teknologia on jo käytännössä olemassa. Tarvitaan vain päätöksiä.

Jeremy Leggett oli öljy-yhtiöiden palveluksessa 1980-luvun loppuun asti, jolloin hän vaihtoi puolta ja ryhtyi Britannian Greenpeacen johtavaksi tiedemieheksi. Nykyään hän on maansa suurimman aurinkoenergiayhtiön toimitusjohtaja.

Teoksesta sanottua:

Toivottavasti tämä kirja ei ole muistokirjoitus ihmislajille. Mutta siinä paljastettu totuuden kieltäminen ja kaksoisajattelu vihjaavat, että ellemme melko pian muutu, ajaudumme katastrofiehin, joista Leggett kertoo. Hänen kirjansa on todella lukemisen arvoinen.
– George Monbiot

Tekijä: Jeremy Leggett
Alkuteos: Half gone – oil, gas, air and the global energy crisis
Suomentanut: Kirsi Komonen
323 s.
nid.
ISBN: 978-952-471-899-8
ilm.  2/2007