Ale!
vaadi_mahdotonta_Ayers_kansi

Ayers, Bill

Vaadi mahdotonta – radikaali manifesti

6.50 

tuotetunnus (SKU) 9789527313015

Ole järkevä, vaadi mahdotonta.

Täyttyvät vankilat, loputon sota, syvenevä epätasa-arvo, talouskriisit, luonnon tuhoutumisesta seuraavat katastrofit ja poliittinen järjestelmä, joka tarjoaa aina vain samoja vastauksia. Muutosta ja parempaa, elinkelpoisempaa maailmaa haluava ihminen on jäädä neuvottomaksi kaiken tämän edessä.

Radikaalissa manifestissaan Bill Ayers kuitenkin yllyttää meitä kuvittelemaan maailman, joka olisi monin tavoin parempi kuin minkä nykyinen turmeltunut järjestelmä uskottelee olevan mahdollinen.

Toivo ei ole istumista ja kärsivällistä odottamista. Toivoa ruokitaan toiminnalla, kirjoittaa Ayers. Ihmiset ovat epätäydellisiä, meillä on asioita hoidettavina, ongelmia ratkaistavina, vammoja parannettavina. Mutta me voimme valita elämän joka vaalii onnea, kunnioittaa järkeä ja perusteluita, kannustaa rehellisyyteen ja tavoittelee maailmaa, joka on rauhallisempi, iloisempi ja oikeudenmukaisempi kuin se, jossa nykyään elämme. Ayersin tärkein viesti on: Ole realisti, vaadi mahdotonta.

William ”Bill” Ayers (s. 1944) on yhdysvaltalainen varhaiskasvatustieteen professori, kouluttaja ja aktivisti, joka oli näkyvä rauhanaktivisti jo Vietnamin sodan vastaisessa liikkeessä 60-luvulla. Häneltä on aiemmin suomennettu sarjakuvateos Oppimisen ihanuudesta (Rauhanpuolustajat & Like 2012), jonka hän teki yhdessä opettaja ja sarjakuvataiteilija Ryan Alexander-Tannerin kanssa. Ayers on myös keskushahmo Inderjit Kaur Khalsan dokumenttielokuvassa War/Peace, joka kertoo Yhdysvalloissa 1970-luvulla vaikuttaneen radikaaliryhmän tarinan.

Tekijä: William ”Bill” Ayers
Alkuteos: Demand the Impossible. A Radical Manifesto
Suomentanut: Kasper Salonen & Harri Suokas
208 s.
nid.
ISBN: 978-952-7313-01-5
ilm. 10/2018