serbia

Kerstin Jokisalo-Neumann (toim.)

Serbia: tähtäimessä turvattu tulevaisuus

17.00 

tuotetunnus (SKU) 9789520112004

Millainen on Miloševićin jälkeisen Serbian historiallinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen kehitys?
Miten tavalliset kansalaiset ovat kokeneet maan kipeän matkan Jugoslavian hajoamissodista nykypäivään? Miten tämä kehitys heijastuu maan nykyisessä yhteiskunnallis-poliittisessa kehityksessä ja tavallisten ihmisten näkemyksissä?
Millainen on EU-neuvotteluja käyvä Serbia?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä teoksessa. Dosentti Teuvo Laitila analysoi, miten Serbia on eurooppalaisessa keskustelussa määritelty 1900-luvun alusta nykypäivään. Professori Todor Kuljić käsittelee ajan- kohtaista keskustelua Titon roolista tämän päivän Serbiassa. Professori Dieter Segert valottaa maan vaikeaa tietä kohti demokratiaa ja vertaa Serbian demokratiaprosessia muiden Itä-Euroopan maiden kehitykseen. Tutkijat Simone Polic-Tögel ja Angela Wieser käsittelevät maan kehityksen nykyvaihetta ja analysoivat Kosovo-konfliktia ja sen vaikutuksia nykypäivän politiikkaan ja erityisesti EU-jäsenyysneuvotteluihin.
Serbian kehityksen historiallista, yhteiskunnallista ja poliittista analyysia täydentävät tavallisten serbialaisten elämäntarinat, jotka avaavat muistitiedon ja mielipiteiden avulla raikkaan moniäänisen näkymän Serbian nyky-yhteiskuntaan.

Tekijä: Kerstin Jokisalo-Neumann (toim.)
Suomentanut: Ilona Nykyri ja Kerstin Jokisalo-Neumann
254 s.
nid.
ISBN: 978-952-01-1200-4
ilm.  11/2014