Ale!
IkiomaLeipa

Karl Augustson

Ikioma leipä

5.00 

tuotetunnus (SKU) 9789188635266

Karl Augustson on uusmaalainen yrittäjä, joka oman työnsä ohessa on vaivojaan säästämättä tehnyt avustustoimintaa monien vuosikymmenien kuluessa. Kohteina ovat olleet lähinnä Baltian, Itä-Euroopan ja Lähi-idän kaikkein vaikeimmissa oloissa elävät ihmiset.
Äärimmäinen köyhyys, sairaudet, sorto, väkivalta ja sota saattavat ihmiset käsittämättömän suuriin kärsimyksiin ja vaikeuksiin. Näiden ihmisten avunpyyntöihin Augustson on omien voimavarojensa puitteissa vastannut. Augustson on vienyt hädässä oleville satoja rekkakuormallisia sekä epälukuisen määrän pienempiä autolastillisia ruokaa, lääkkeitä, rakennusmateriaalia ja muita kipeästi tarvittavia tavaroita, vaikka keskelle eturintaman tulitusta. Tavarat on saatu keräyksin ja lahjoituksin ja rahaa kustannuksiin joko lahjoituksin tai henkilökohtaisin pankkilainoin.
Tästä kaikesta, ja paljosta muusta, Augustson kertoo kirjassaan. Avustuskuljetusten perille vieminen ei ole ollut mitään kevyttä puuhastelua. Monet tilanteet ovat olleet niin vaarallisia, että on suoranainen ihme, että Augustson on yhä elossa.
Vaikka monet kirjan kertomukset ovat hyvin jännittäviä, raastaviakin, sisältyy kuitenkin kirjaan myös paljon liikuttavaa inhimillisyyttä, kauneutta ja hienoja kohtaamisia. Tämä kirja on kirjoitettu sydämellä, siksi se myös menee sydämeen.

Tekijä: Karl Augustson
356 s.
sid.
ISBN 9789188635266
ilm. 4/2017
Kustantaja: Vulkan