Tampereen sosiaalifoorumi & Mahdollisuuksien tori • Tampere

Tampereen sosiaalifoorumi & Mahdollisuuksien tori • Tampere

Päiväys ja aika
18/05/2024
11:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
Tampere


Tampereen sosiaalifoorumi & Mahdollisuuksien tori järjestetään lauantaina 18.5.2024 kello 11–16. Paikka on tuttuun tapaan Työväenmuseo Werstas ja Väinö Linnan aukio sen edessä. Tapahtuma kokoaa yhteen järjestöjä ja muita globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta toimivia tahoja. Teema tänä vuonna on ROHKEUS. Tapahtuma on ilmainen, kaikille avoin ja esteetön.

Pirkanmaan Rauhanpuolustajat osallistuu Tampereen sosiaalifoorumiin kahdella tilaisuudella ja lisäksi pidämme telttaa Mahdollisuuksien torilla.

Kello 12.30–13.30 Siemenet versovat -taidenäyttelyn esittely

Taidenäyttely kunnioittaa suomalaisen Jyri Jaakkolan ja meksikolaisen Bety Cariñon muistoa ja  elämäntyötä. Ihmis- ja maaoikeuksia puolustaneet Jyri ja Bety surmattiin vuonna 2010 Etelä-Meksikossa Oaxacan osavaltiossa.

Jyri Jaakkolan äiti Eve Jaakkola kertoo näyttelyn taustasta ja näkökulmia 14 vuoteen Jyrin kuoleman jälkeen
Entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikkoi Satu Hassi kertoo, mitä Suomen valtio ja EU ovat tehneet asiassa.
Meksiko-aktivisti Outi Hakkarainen kertoo huomioita alkuperäiskansojen asemasta meksikolaisessa yhteiskunnassa

Kello 14.30–16.00 Elokapina, Tampereen Maan ystävät (MYTTY) & Pirkanmaan Rauhanpuolustajat: Päättymättömästä kolonialismista ympäristöromahdukseen.

Rasismiin perustuva kolonialismi on muuttanut muotoaan, mutta sen ydin on yhä ennallaan. Ympäristöaktivisti Olli-Pekka Haavisto kertoo tutkimustiedon pohjalta, kuinka siirtomaavallasta on päädytty nykytilanteeseen ja kuinka kehitysmaiden alistaminen ei koskaan päättynyt.

Tapahtumissa ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää eikä häirintää. Pyydämmekin kaikkia osallistujia noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumaa tukevat Fingo ry ja Työväenmuseo Werstas.

Tampereen sosiaalifoorumi 2024 & Mahdollisuuksien tori Facebookissa