Rauhankahvila: Israelin apartheid, Turku

Rauhankahvila: Israelin apartheid, Turku

Päiväys ja aika
01/11/2017
18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Rakennusliiton kokoustila
Uudenmaankatu 6
Turku


Israel/Palestiinan tilanteesta uutisoidaan paljon, mutta siitä huolimatta sitä ymmärretään vähän.
Syksy Räsäsen kirja Israelin apartheid on  kokonaisesitys Israelin hallinnoimasta järjestelmästa, joka asettaa ihmiset Israelissa/Palestiinassa erilaiseen asemaan ja jakaa heidät eri asuinalueille etnisen taustan mukaan. Järjestelmä täyttää kansainvälisen oikeuden määritelmän apartheidille, mutta se ei ole toisinto Etelä-Afrikasta, vaan ainutlaatuinen omanlaisensa versio rotuerottelusta.
Tule kuuntelemaan, kun Syksy Räsänen kertoo kirjastaan enemmän keskiviikkona 1.11. kello 18 Turun Rauhanpuolustajien Rauhankahvilassa, joka pidetään Rakennusliiton kokoustilassa, Uudenmaankatu 6.

* * *
Syksy Räsänen on kosmologi, teoreettisen fysiikan dosentti ja yliopistotutkija Helsingin yliopistossa. Hänet tunnetaan maailmankaikkeuden kiihtyvää laajenemista koskevasta tutkimuksesta. Räsänen on myös tunnettu poliittinen kommentoija ja järjestön Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD) Suomen haaran puheenjohtaja. Hän on myös tehnyt ruohonjuuritason ihmisoikeustyötä International Solidarity Movementissa Miehitetyillä palestiinalaisalueilla.