Minne Suomi pommittaa, Imatra

Minne Suomi pommittaa, Imatra

Päiväys ja aika
23/10/2019
17:00 - 19:00

Tapahtumapaikka
Imatran pääkirjasto
Virastokatu 1
Imatra


Kirjailija Pentti Sainio vierailee Imatralla keskiviikkona 23.10.

Puolustuspolitiikka harhateillä ja armeijan hukatut miljardit

Toimittaja/kirjailija Pentti Sainion jyrkkä kritiikkiä nykyiselle yksipuoliselle puolustuspolitiikalle ja miljardiluokan virheinvestoinneista asevarustelussa.

* Afganistan on Yhdysvaltojen ja Naton sotaharjoitusmaa, joissa kokeillaan eri aseita eläviin kohteisiin. Suomi on tukenut tätä sotaa jo noin miljardilla eurolla.
* Suomen ilmavoimat on saamassa Horneteille kyvyn pommituksiin pitkän kantaman risteilyohjuksilla. Mihin uusia välineitä halutaan käyttää, koska Suomen puolustukseen uudet ohjukset eivät oikein sovellu?
* Yhdysvaltain ilmavoimilla on pula pommituslentäjistä, joita uupuu noin 1 000. Siksi Yhdysvallat tarvitsee pommitusapua muista maista.
* Miksi kenraalimme näkevät, että kansakunnan varallisuutta olisi pantava yhä huikeampia määriä ilma-aseisiin?

Konkaritoimittaja Pentti Sainio on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Apu-lehdessä. Sotilasmestarin poika Sainio on “kasarmien kasvatti” ja reservin yliluutnantti. Sainio on julkaissut yhdeksän kirjaa, joista puolustuspolitiikkaa ovat käsitelleet Maanpuolustusta vai suurvaltapolitiikkaa?, Armeijan hukatut miljardit ja viime vuonna ilmestynyt Minne Suomi pommittaa?