Mielenosoitus tulitauon puolesta ja palestiinalaisten kansanmurhan lopettamiseksi • Helsinki

Mielenosoitus tulitauon puolesta ja palestiinalaisten kansanmurhan lopettamiseksi • Helsinki

Päiväys ja aika
03/02/2024
14:30 - 15:30

Tapahtumapaikka
Rautatientori
Rautatientori
Helsinki


📣  Mielenosoitus Helsingissä vaatii pysyvää tulitaukoa Gazaan, palestiinalaisten kansanmurhan lopettamista ja sitä, että Suomi peruu päätöksen keskeyttää humanitaarisen tuen lähettämisen UNRWA:lle. Suomi on sitoutunut avustamaan UNRWA:ta vuoteen 2026 asti, mutta rahoitus on päätetty keskeyttää. UNRWA:n toiminta on korvaamattoman tärkeää Gazan siviilien selviytymiselle.

Mielenosoitus kokoontuu lauantaina 3.2. kello 14.30 Helsingin Rautatientorilla ja liikkuu Eduskuntatalon eteen. Puheita pitävät suomalais-palestiinalainen valokuvaaja-taiteilija Nora Sayyad, Suomen palestiinalaisen siirtokuntayhdistyksen XXA, Karjalazet Nuoret Suomes -järjestön Afanasjeffin Darjan Papu ja Aalto students for Palestine -liikkeen Alexander Vahera-Chibnik.

Mielenosoituksen järjestävät Sumud – Suomen Palestiina-verkosto, Suomen Rauhanpuolustajat, ICAHD Finland ja Arabikansojen Ystävyysseura, ja sitä tukee Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistys. Mielenosoituksessa ei hyväksytä minkäänlaisia rasistisia – mukaan lukien muslimi- ja juutalaisvastaisia – tai muulla tavalla syrjiviä tunnuksia tai huutoja.