Mielenosoitus Palestiinan puolesta: loppu asekaupalle Israelin kanssa! • Turku

Mielenosoitus Palestiinan puolesta: loppu asekaupalle Israelin kanssa! • Turku

Päiväys ja aika
20/04/2024
14:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
Vähätori
Linnankatu
Turku


Mielenosoituksella vaadimme loppua kaikelle asekaupalle Israelin kanssa. Suomen on peruutettava sopimus ilmatorjuntajärjestelmä Daavidin lingon hankinnasta ja lopetettava kaikki muu suora ja epäsuora asekaupan Israelin kanssa.
Viime vuosikymmenten aikana Suomi on hankkinut aseita Israelilta sadoilla miljoonilla euroilla. Kaupankäynnillä on tuettu Israelin laittomien siirtokuntien laajenemista sekä muita Israelin palestiinalaisiin kohdistamia sortotoimia.

Tälläkin hetkellä Suomi jatkaa Israelin armeijan rahoittamista, vaikka Israel todistetusti suorittaa sotarikoksia ja kansanmurhaa Palestiinassa. 12.11.2023 Suomi allekirjoitti Israelin kanssa noin 317 miljoonan euron arvoisen sopimuksen ilmatorjuntajärjestelmä Daavidin lingon hankinnasta, vaikka jo YK:n asiantuntijat olivat jo tällöin antaneet kansainväliselle yhteisölle kaksi varoitusta Israelin suorittamasta palestiinalaisten kansanmurhasta
Suomen päättäjät ovat tehneet selväksi, etteivät ole kiinnostuneita kansainvälisistä sopimuksista ja palestiinalaisten ihmisoikeuksista. Riittävällä poliittisella painostuksella asekauppasuhteet Israelin kanssa voidaan kuitenkin katkaista.
Daavidin lingon peruminen on mahdollista, ja se on ainoa poliittisesti ja eettisesti kestävä ratkaisu.

Mielenosoitukseen ei sisälly tällä kertaa marssia, vaan kokoonnumme Vähätorilla, jossa kuulemme puheita ja muuta ohjelmaa.

Järj. Turku With Palestine
Tapahtuma Facebookissa