Maan päivän mielenosoitus • Helsinki

Maan päivän mielenosoitus • Helsinki

Päiväys ja aika
30/03/2024
15:00 - 16:30


HUOM! PAIKKA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN

Palestiinan Maan päivän 48. muistopäivä

Vuonna 1976 Israelin palestiinalaiset kansalaiset järjestivät lakkoja ja mielenosoituksia vastustaakseen sitä, että Israel varasti heidän maitaan. Israel vastasi väkivallalla ja tappoi useita palestiinalaisia. Maaliskuun 30. päivä julistettiin Maan päiväksi, joka on muodostunut maailmanlaajuiseksi muistojuhlaksi vuoden 1976 tapahtumille ja palestiinalaisten jatkuvalle Israelin kolonialismin vastustamiselle ja sumudille (sisulle).

Tänä vuonna Maan päivän merkitys korostuu Israelin Gazassa toteuttaman kansanmurhan ja Gazan alueen saarron ja miehityksen vuoksi. Israel on myös ottanut hiljattain laittomasti haltuun 800 hehtaarin kokoisen alueen palestiinalaisilta Länsirannalla, mikä on yksittäinen suurin maiden anastaminen Länsirannalla sitten vuoden 1993.

Tule mukaan vaatimaan palestiinalaisten oikeuksia maahansa, Israelin apartheidin ja kolonisaation lopettamista sekä loppua kansanmurhalle Gazassa.

Mielenosoituksessa on erityistä ohjelmaa lapsille. Voit myös tuoda mukana lapsen vaatteen tai lelun, jotka lahjoitetaan mielenosoituksen jälkeen Suomen Punaiselle ristille.

Järjestäjät: Sumud ry, AKYS, Rauhanpuolustajat ja ICAHD Finland
Tukijat: Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistys, Vihreät ja Vasemmisto

Tapahtuma Facebookissa