Päiväys ja aika
22/11/2024
13:00 - 14:30
Tekoälyn kehittyessä ihmisen rooli taistelukentällä pienenee ja asejärjestelmät suorittavat tehtäviä yhä itsenäisemmin. Valtiot investoivat yhä enemmän autonomisten aseiden kehittämiseen. Sotilaallista tekoälyä käytetään jo nyt esimerkiksi Ukrainassa ja Gazassa autonomisesti ohjautuvissa lennokeissa ja kohteiden tunnistamisessa. Tuore raportti varoittaa uuden teknologian käynnistämästä kilpavarustelusta.
Tervetuloa webinaariin kuulemaan tekoälyn merkityksestä sodankäynnissä, kansainvälisen sopimisen solmukohdista sekä uusien teknologioiden ja tekoälyn kehityksen eettisistä ja vastuukysymyksistä!
Webinaarissa pohdimme:
– Miten tekoäly ja autonomiset aseet muuttavat sodankäynnin luonnetta?
– Millaisia eettisiä ja vastuukysymyksiä tekoälyn kehitys herättää?
– Miten kansainvälinen asevalvonta reagoi näihin uusiin haasteisiin?
Keskustelemassa ovat Teknologian tutkimuskeskuksen johtava tutkija Nina Wessberg, tekoälyasiantuntija ja sotatieteiden maisteri, kapteeniluutnantti Lauri Vasankari sekä autonomisten asejärjestelmien säätelyä tutkinut YTM Yeti Ahonen-Kakko. Keskustelun vetää Stop Killer Robots Finland -verkoston koordinaattori Kaisu Kinnunen.
Järj. Stop Killer Robots Finland
Tapahtuma Facebookissa
TUTUSTU SAFERGLOBEN INFOPAPERIIN
Taustaksi voit tutustua hiljattain julkaistuun SaferGloben infopaperiin autonomisista aseista, tekoälyn kilpavarustelusta ja säätelyn haasteista.