Harjoitellaan rauhaa – ei sotaharjoituksille, Rovaniemi

Harjoitellaan rauhaa – ei sotaharjoituksille, Rovaniemi

Päiväys ja aika
22/05/2017
09:00 - 16:00


Näyttökuva 2017-5-4 kello 13.14.2522.5.–2.6. Suomi, Ruotsi ja Norja isännöivät Nato-johtoisen ACE-lentosotaharjoituksen 2017 (Arctic Challenge Exercise).

Rovaniemellä järjestetään maanantaina 22.5. lentosotaharjoitusta vastustavaa toimintaa. Vastustamme harjoitusta koska
•  se lisää jännitystä Kalottialueella
• se häiritsee ja saastuttaa herkkää Lapin luontoa porojen vasomisaikaan
• se tuo vieraiden armeijoiden kommennon maaperällemme ja loukkaa koskemattomuuttamme

Rauhaa Lapin luontoon ja taivaalle -mielenosoitukset
• kello 9 Rovaniemen lentokentällä
• kello 11 Lordin aukio

Arktinen rauhanhaaste – Arctic Peace Challenge -seminaari
kello 12.30–16.00 Lapin yliopisto, auditorio 6, Yliopistonkatu 8, alustaa mm. professori Dave Webb Britanniasta ja Agneta Norberg Ruotsista, tulkkaus englanti-suomi.
Ruokailumahdollisuus yliopistolla ennen seminaaria.

Järjestäjät: Suomen Rauhanpuolustajain Lapin piirijärjestö ry, Suomen Rauhanpuolustajat, Naiset Rauhan puolesta, Kemin Maan Ystävät

ACE 2017 -harjoitukseen osallistuu yli 100 ilma-alusta 12 maasta 22.5.–2.6. Suomessa päätukikohta on Rovaniemi ja ilmatorjuntaharjoituksia on samanaikaisesti Rovajärvellä ja Lohtajalla.
Isäntämaasopimukseen perustuvan lentosotaharjoituksen aikana lennetään myös matalalla ja tehdään ilmatankkauksia. Ilmassa voi olla 90 konetta yhtäaikaa, ja siinä harjoitellaan laajamittaista ilmaoperaation suunnittelua ja toimenpanoa todenmukaisessa toimintaympäristössä, jossa ovat mukana monipuolisesti nykyaikaisen ilmasodankäynnin erityyppiset ilma-alukset ja joukot. Monitoimihävittäjien lisäksi mukana on kuljetus- ja yhteyskoneita, ilmatankkauskoneita, valvonta- ja taistelunjohtokoneita sekä kuljetus- ja pelastushelikoptereita.