Ari Kerkkäsen uuden Syyria-kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki

Ari Kerkkäsen uuden Syyria-kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki

Päiväys ja aika
24/05/2017
14:00 - 15:30

Tapahtumapaikka
Kaisa-talon Kirja & Kahvi
Vuorikatu 7
Helsinki


kansi_syyria_synnysta_sisallissotaanHelsingissä julkistetaan FT Ari Kerkkäsen uusi teos Syyria – synnystä sisällissotaan (Rauhanpuolustajien ja Liken Pystykorva-sarjaa).

Miksi Syyria ajautui sotaan ja miksi sitä ei saada loppumaan? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia ensimmäisessä Syyrian nykyhistoriaa suomeksi käsittelevässä tietokirjassa. Sodan ymmärtämiseksi on oleellista ymmärtää maan lähihistoriaa alkaen osmanivaltion hajoamisesta ja sen jälkeisestä Ranskan mandaattikaudesta Syyrian itsenäistymiseen ja maan epävakaisiin, vallankaappausten täyttämiin ensimmäisiin vuosikymmeniin.
Syyrian keskeinen maantieteellinen asema on varmistanut sen, että sodalla on myös alueellinen ulottuvuus. Saudi-Arabian ja Iranin välinen valtataistelu Lähi-idän herruudesta kulminoituu Syyriassa, jossa soditaan alueen tulevaisuudesta.

Libanonissa asuva Kerkkänen on paikalla esittelemässä kirjaansa ja kommentoimassa Syyrian ja Lähi-idän alueen tämänhetkisiä tapahtumia ja tilannetta. Häntä haastattelee Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.

Arvostelukappalepyynnöt:
pulut  (a)  kaapeli.fi
puh. 050 358 1441

AriKerkkanen