Rauhanpuolustajien talous tiukoilla, mutta suuri kiitos tukijoillemme!

Rauhanpuolustajat on valtavan haasteen edessä: miten jatkaa toimintaa oikeistohallituksen lakkauttaessa valtionavun ensi vuodesta alkaen?

Rauhanpuolustajien talous tiukoilla, mutta suuri kiitos tukijoillemme!

Onneksi määrältään kasvava jäsenistö on vastannut haasteeseen, mutta lisätuki on tarpeen toiminnan ylläpitämiseksi kohtuullisessa laajuudessa.

Taloustilanne on sama muiden rauhanjärjestöjen lisäksi lukemattomien, muun muassa sote- ja ulko- ja ihmisoikeuspolitiikan piirissä toimivissa järjestöissä. Ensi vuoden talousarvion perusteella joukon jatkoksi liittyvät vuodenvaihteessa monet kulttuurialan toimijat, jotka tänä vuonna välttivät isommat leikkaukset. Räikeää nykypolitiikan polarisoitumista korostaa se, että lukuisat eheyttäjä- yms. äärikristittyjä ja vapaaehtoista maanpuolustusta yms. militarismia edustavat tahot saivat tälle vuodelle lisäbudjetissa mojovan lisän toimintansa rahoittamiseen. Ja puolustusbudjetissa riittää rahaa aseisiin.

Jäsenistömme merkittävästi kasvanut taloudellinen tuki on siis entistäkin merkittävämmässä asemassa järjestön olemassaolon takaamiseksi. Rauhanpuolustajia on kasvava joukko, ja merkittävä osa heistä on ryhtynyt tukemaan toimintaa oman taloudellisen tilanteensa mahdollistamalla pienemmällä tai suuremmalla summalla kuukausittain. Näiden lisäksi muutama henkilöjäsen ja järjestö on lahoittanut huomattavia summia.

Positiivista reaktioista huolimatta olemme joutuneet karsimaan menoja suuresti jo tämän vuoden puolella. Jäljelle jääneiden kahden vakituisen työntekijän työaikaa (ja palkkaa) on merkittävästi leikattu, mikä näkyy tietysti toiminnassa. Toivommekin teiltä kärsivällisyyttä, kun odotatte vastauksia yhteydenottoihinne ja kirjatilauksiinne. Helsingin toimistollamme vierailuista kannattaa sopia etukäteen.

Järjestön suurin kuluerä on Rauhanpuolustaja-lehti. Lehden postikulut ovat kasvaneet valtavasti. Posti on luvannut tälle vuodelle jo toisen postimaksujen korotuksen, niihin on luvassa 9 prosentin korotus lokakuun alusta alkaen. Tällä hetkellä lehden postituskulut ovat  lähes kolminkertaiset painokuluihin verrattuna. Jäsenistön lisäksi lehdellä on ollut laaja ilmaisjakelu satoihin kirjastoihin, järjestöille ja medioille. Tätä joudutaan nyt merkittävästi karsimaan. Säästökuurin vuoksi tämän vuoden viimeinen numero tulee olemaan kaksoisnumero, ja voi olla että lehden ilmestymiskertoja joudutaan vähentämään jatkossa pysyvästi. Vuoden viimeinen Rauhanpuolustaja ilmestyy näillä näkymin normaalia tuhdimpana pakettina marras-joulukuussa.

Mitä voit tehdä turvataksesi Rauhanpuolustajien toiminnan jatkumisen:

• Liity kuukausitukijoiden joukkoon omien taloudellisten resurssiesi mukaan. Pienetkin tukisummat ovat merkittäviä.
• Seuraa ja jaa Rauhanpuolustajien sosiaalisen median viestejä ja verkkosivujen uutisia omilla tileilläsi.
• Yllytä ystäviäsi liittymään jäsenmäärältään Suomen suurimpaan rauhanjärjestöön.
• Tärkeintä on tietysti rauhantyö omassa arjessasi – nyt jos koskaan sille on tarvetta.