Työpaikkojen rauhantoimikunta: Turkin hyökkäykseen on vastattava

Työpaikkojen rauhantoimikunta: Turkin hyökkäykseen on vastattava

Turkin hyökkäykseen naapureitaan vastaan on vastattava muutenkin kuin sanallisella paheksunnalla. Työpaikkojen rauhantoimikunta vaatii Suomea EU:n puheenjohtajamaana esittämään taloudellisten pakotteiden asettamista Turkkia vastaan, kunnes se on vetäytynyt Syyriasta ja lopettanut sotatoimet kurdeja vastaan Rojavassa ja muualla Pohjois-Syyriassa. Suomen itse on lopetettava asevienti Turkkiin. Myös jo annetut asevientiluvat on peruttava.

Kansainväliset talouspakotteet olivat keskeisessä asemassa, kun Etelä-Afrikan rasistihallinto kaadettiin rauhanomaisesti 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa. Samat keinot on otettava käyttöön nyt, kun Turkin hallinto uhkaa naapurimaitaan ja sortaa myös omien kansalaistensa ihmisoikeuksia.

Työpaikkojen rauhantoimikunta haastaa ammattiliitot osoittamaan tukeaan ja solidaarisuuttaan Turkin demokraattisille voimille ja kurdeille Turkissa ja sen naapurimaissa.

Turkki on suomalaisten suosituimpia matkailukohteita. Jokaisen meistä kannattaa lomakohdetta valitessaan miettiä, millaista politiikkaa rahoillamme tuetaan. Aurinko paistaa muuallakin.

Työpaikkojen rauhantoimikunta

Helsingissä 9.11.2019