Suomi vetoaa Gazan puolesta – näin sinäkin voit osallistua

Suomi vetoaa Gazan puolesta – näin sinäkin voit osallistua

Israel on pommittanut Gazan siviilejä pian neljä kuukautta. Suuri osa Gazan infrastruktuurista on tuhoutunut, enin osa sairaaloista ei toimi, gazalaisille ei saada toimitettua lääkkeitä, ruokaa, vettä ja suojaa. Palestiinalaisia uhkaavat taudit ja nälänhätä. Pakolaisten määrä kasvaa, loukkaantuneiden ja kuolonuhrien määrä kasvaa. Palestiinalaislapsia oli tammikuun 2024 alussa kuollut yli 9000, ja täysorvoiksi jääneitä alaikäisiä arvioidaan olevan nyt 19 000.

Israelin iskut ovat tappaneet lisäksi ennätysmäärän toimittajia, joista suurin osa on ollut paikallisia, vaikka myös ulkomaisia toimittajia on kuolonuhrien joukossa. Erityisesti henkensä edestä työskennelleiden paikallisten toimittajien menetykset kaventavat mahdollisuuksia saada ajantasaista ja luotettavaa tietoa paikan päältä.

Vaatimukset lopettaa Israelin raa’at iskut voimistuvat päivä päivältä. Viikoittain järjestetyt mielenosoitukset keräävät ihmisiä kaduille, sosiaalinen media on täynnä tulitaukovaatimuksia, kansanedustajille lähetetään kirjeitä ja vetoomuksia, boikottilistoja laaditaan ja täydennetään.

Kaikki eivät voi tai halua osallistua mielenosoituksiin, mutta hekin voivat liittyä miljoonien muiden tulitaukoa ja rauhaa Palestiinaan vaativien joukkoon. Alle on poimittu muutamia Gazaan, Israelin asekauppoihin, tulitaukoon ja Palestiinaan liittyviä vetoomuksia, joissa kussakin on eri alullepanija.
Tehdään äänemme kuuluvaksi!

✍️ Amnesty: Tulitauko nyt – seis siviilien kärsimyksille

Vaatimus on osoitettu pääministeri Petteri Orpolle. Vetoomus sulkeutuu pian.

✍️ Finnwatch: Yritykset ulos Israelin siirtokunnista

Miehitykseen yhdistyy taloudellisia intressejä. Lukemattomat yritykset mahdollistavat miehityksen jatkumisen ja toimivat laittomissa siirtokunnissa vastoin kansainvälisen yhteisön suosituksia. Vetoomuksessa vaaditaan Suomessa toimivia yrityksiä lopettamaan toimintansa Israelin laittomissa siirtokunnissa.

✍️ Sumud – Suomen Palestiina-verkosto: Vetoomus Ylelle: Israel boikottiin Euroviisuissa!

Vetoomuksessa vaaditaan, että Yle painostaa Euroopan yleisradiounionia (EBU) sulkemaan Israelin ulos Euroviisuista ja että Yle boikotoi kisoja eikä lähetä UMK-voittajaa 2024 Euroviisuihin, mikäli EBU sallii Israelin osallistua.

✍️ Vaatimus Suomen hallitukselle: tulitauko Gazaan

Adressin aloittajina on ryhmä taiteilijoita ja ihmisoikeusaktiiveja.


✍️
Perukaa Daavidin linko – loppu kansanmurhan rahoittamiselle

Vetoomuksessa kutsutaan kansalaisia vaatimaan Suomen valtiolta viimeisimpien asekauppojen, eli israelilaisen ilmatorjuntajärjestelmä Daavidin lingon, perumista ja tulevien asekauppojen lopettamista Israelin kanssa.

✍️ Tulkkien ja kääntäjien vaatimus: Suomen on edistettävä rauhaa ja toimittava tehokkaasti Gazan kansanmurhan päättämiseksi

Suomen tulkit, kääntäjät ja alan opiskelijat voivat allekirjoittaa adressin.

Kuva: Pok Rie / pexels.com