Miksi Suomi Areena avattiin Hornetin ylilennolla?

Miksi Suomi Areena avattiin Hornetin ylilennolla?

Satakunnan Rauhanpuolustajien kannanotto 12.7.2017:

Miksi Suomi Areena avattiin Hornetin ylilennolla?
Hornet kuten sen seuraajiksi suunnitellut maltaita maksavat hävittäjävaihtoehdot ovat rynnäkköhävittäjiä. Toisin sanoen ne ovat käyttötarkoitukseltaan hyökkäysaseita eivätkä puolustusaseita, ja ne soveltuvat erinomaisesti Naton kanssa toteutettaviin yhteisoperaatioihin, eivät niinkään oman maan puolustamiseen. Rahojen tuhlaaminen tämäntyyppisiin aseisiin kertoo jostain muusta kuin isänmaallisuudesta.

Suomen historian saavutukset liittyvät rauhan aikaan. Satavuotiaan Suomi-neidon todelliset uhkakuvat liittyvät taloudellisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden häviämiseen, ei mihinkään kuviteltuun ulkoiseen uhkaan. Jotkut vaikutusvaltaiset piirit haluavat selvästi nostaa militaristista ajattelua Suomen satavuotisjuhlaa hyväksi käyttämällä.

Ihmiskunta elää hyvin vaarallista aikaa. Useat merkittävät ilmastotutkijat varoittavat kokonaisten ekosysteemien käynnissä olevasta romahduksesta. Samalla romahtaisivat valtioita kasassa pitävät taloudelliset ja poliittiset rakenteet. Tämä on jo tapahtumassa esimerkiksi Lähi-idässä, jossa ilmastonmuutoksen aiheuttama pitkään jatkunut kuivuus on merkittävä syy Isisin nousuun ja käynnissä oleviin sotiin.

Samaan aikaan aseidenriisunnan tilalle on tullut korkean teknologian varustelukierre ja kasvava aseilla uhittelu. Tähän liittyy myös yhteiskuntamoraalin romahdus, joka asettaa etusijalle itsekkäät pyrkimykset heikompien auttamisen sijaan. Kansallisen edun ja identiteetin korostaminen muistuttaa entistä enemmän rasistisia ja fasistisia oppirakennelmia vailla universaaleja ihmisoikeuksia.

Nämä ovat ylivoimaisesti tärkeimpiä haasteita tulevaisuutemme ja koko olemassaolomme kannalta. Niiden luulisi olevan päällimmäisinä, kun vaikutusvaltaiset politiikot, talouselämän edustajat ja media kokoontuvat. Tämä ei juurikaan näy käynnissä olevan Suomi Areenan ohjelmassa. Tätä pelottavaa kehitystä kyseenalaistavia tilaisuuksia ei juurikaan ohjelmasta löydy. Enemmänkin tapahtuma muistuttaa suomalaisen politiikan ja talouselämän hyvä veli -verkoston kokoontumista pienillä inhimillisillä mausteilla kuorrutettuna.

Satakunnan Rauhanpuolustajat ry