Sodan bisnes: Israelin aseteollisuus ja Suomen asekaupat ja ulkopolitiikka Lähi-idässä

Sodan bisnes: Israelin aseteollisuus ja Suomen asekaupat ja ulkopolitiikka Lähi-idässä

Elokuva ja asiantuntijoiden keskustelutilaisuus Helsingissä osana Israelin apartheid-viikkoa

Israelin/Palestiinan ja Turkin tapahtumat ovat otsikoissa, ja Persianlahden maiden osallisuudesta Jemenin ja Syyrian sodissa puhutaan yhä enemmän. Aseilla ja asekaupalla on Lähi-idän politiikassa keskeinen rooli.

Aseita ei vain käytetä sotaan ja sortoon, vaan sodasta ja sorrosta saaduilla kokemuksilla myös myydään aseita. Suomi käy asekauppoja Israelin, Saudi-Arabian, Arabiemiraattien ja Turkin kanssa. Miten sodasta tehdään bisnestä ja miten asekaupat ihmisoikeusrikkojien kanssa sopivat Suomen ulkopolitiikkaan?

Tätä käsitellään tilaisuudessa ”The Business of Pacification” maanantaina 6.3. kello 17.30 elokuvateatteri Andorrassa/baari Dubrovnikissa, osoitteessa Eerikinkatu 11.

Näyttökuva 2017-2-24 kello 11.09.54Kello 17.30 Andorrassa näytetään israelilainen dokumentti The Lab. Elokuva käsittelee sitä, miten Israel on tehnyt sotilasmiehityksellä bisnestä ja kehittää hyökkäyksillä palestiinalaisia kohtaan aseita, joita Suomikin ostaa.

Kello 18.45 alkaa baari Dubrovnikin puolella asiantuntijoiden keskustelu Suomen asekaupoista ja ulkopolitiikasta Israelin, Turkin, Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien kanssa. Mukana ovat Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola, asekauppaan erikoistuneen ajatushautomo SaferGloben Johannes Lehtinen sekä Suomen Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius. Tilaisuuden juontaa ICAHD Finlandin puheenjohtaja Syksy Räsänen.

Tilaisuus, elokuva mukaan lukien, on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Elokuvassa on englanninkieliset tekstit, mutta ei suomenkielisiä.

Tilaisuuden järjestävät ICAHD Finland, Suomen Rauhanpuolustajat ja Sadankomitea. Tilaisuus on osa maailmanlaajuista tapahtumaa Israeli Apartheid Week, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Israelin apartheid-järjestelmästä. Israeli Apartheid Week alkoi Torontossa vuonna 2005 ja nykyään tilaisuuksia on vuosittain yli sadassa kaupungissa ympäri maailmaa.

Tilaisuuden Facebook-tapahtuma.

Tilaisuuden nettisivu.

Elokuvan The Lab sivu ja traileri.

Israeli Apartheid Weekin nettisivu.