Rauhanharjoitus keräsi satakunta antimilitaristia Loviisaan

Rauhanharjoitus keräsi satakunta antimilitaristia Loviisaan

Kolmas kansainvälinen Baltic Glory -tapahtuma toteutui suurempana kuin koskaan, kun 97 rauhanaktivistia kokoontui Loviisaan 15.–18. elokuuta.
Rauhanharjoituksessa eri maiden aktivistit pohtivat toimintatapoja sodan ja militarismin kukistamiseksi. Osallistujat toteuttivat monin eri tavoin vastauksia tehtäviin, esimerkiksi keskustelujen, kuvien, tekstien, videon, tanssin ja performanssien kautta. Rauhanaktivistit kirjoittivat yhdessä myös julkilausuman, joka julkaistaan muun muassa Baltic Gloryn nettisivuilla.

Toiminnallinen harjoitus ei jää pelkästään ainutkertaiseksi kokemukseksi. Siitä kumpuavaa toimintaa on luvassa myös vuosittaisten rauhanharjoitusten väliselle ajalle. Tätä toimintaa kerätään esimerkiksi yhteiseen nettialustaan. Myös rauhanharjoitus tehtävineen ja vastauksineen on tarkoitus julkaista myöhemmin kokonaisuudessaan netissä, jolloin jokainen halukas voi ottaa siihen osaa. Tapahtumassa syntyneet ja dokumentoidut teokset kiertävät yhdessä 100 % CIVIL -taidenäyttelyn kanssa osallistujamaiden eri kaupungeissa.

Rauhanharjoituksen ohella tapahtumaan kuului 13 eri tavoin antimilitarismiin kytkeytyvää seminaaria, mielenosoituskulkue ja päätösjuhla.

balticglory.org

Kuva Alexandra Orlova