Rajatapauksia: Syö silliä!  

Rajatapauksia: Syö silliä!  

Kehotan sinua varovaisuuteen. Näihin aikoihin pihaasi voi ilmaantua ruoan laittajia, jotka kernaasti tarjoavat sinulle pöperöä.

He pystyttävät vaatimattoman kojun, jossa on muutama paikka ilman mitään mukavuuksia. Erityisen paljon näitä ruokakojuja ilmaantuu puistoihin, kenttien reunoille ja muuallekin.

Sanon suoraan, he ovat huijareita. Tavallisesti nämä keväällä liikkuvat kokit tarjoavat koko päivällisen ravintolassaan. He pyytävät ensin istumaan huteroihin pöytiin ja sitten tarjoilija alkaa kiertää asiakkaiden luona ja kysyy, mitä he haluavat. Lista on yksinkertainen ja tuttu. Sitten alkaa tarjoilu.

Aluksi voi olla jokin keitto. Sitten tulee salaatti ja sen jälkeen pääruoka. Pääruoka voi olla paistettuja vihanneksia tai vaikka kalaa. Ruoan ajan on tarjolla vettä, maitoa ja viiniä. Pääruoan jälkeen tarjoillaan jälkiruoka ja lopuksi kahvi tai tee.

Kahvin kanssa voit pyytää leivonnaisen ja laskun. Maksamisen kanssa on huonoa, koska tämä keittiö ei yleensä tunne rahaamme. Laskusta voi tulla pelkkää sotkua. Hinnat sinänsä ovat hyvin kohtuullisia, tavallaan kyse on pelistä tai leikistä.

Jotta et sortuisi tähän surkeaan huijaukseen, ilmoita heti, kun sinua ohjataan pöytään: ”Olen juuri syönyt”, ja neuvottele kohtelias perääntyminen.

Nämä resupekat tunnistaa helposti kurahousuista, haalaripuvusta ja kumirukkasista. Heidän pituutensa on puolesta metristä noin metriin. Tosiasia on, että he tarjoavat kuravelliä, ruohonpätkiä, risuja ja tikkuja. Niitä ei pysty syömään, vaikka olisi nälkä.

Paljon käytetty tapa kieltäytyä tarjouksesta on ilmoittaa heille, että ruoka on kohta kotona valmista, ja kiiruhtaa itse sisälle. Se tepsii aina.

Erkki Kupari