Orpon hallitus haluaa Suomen rauhanvälityksen suurvallasta rauhantyön kääpiöksi?

Orpon oikeistohallitus leikkaa valtion tukea johdonmukaisesti kansalaisyhteiskunnan kivijalasta, järjestöistä. Nyt päätyi alasimen alle rauhanliikkeen rahoitus. Vauraimmalta kansanosalta tämä hallitus ei luultavasti onnistuisi leikkaamaan, vaikka juoksisi setelein silattuja pitkospuita pitkin Purran saksiin.Jos koet, että jotain tarttis tehdä rauhantyön eteen, jutun lopussa on vinkkejä.

Orpon hallitus haluaa Suomen rauhanvälityksen suurvallasta rauhantyön kääpiöksi?

Mielenosoituksia Putinin sotapolitiikkaa vastaan. Kansalaisvaikuttamisen opettamista nuorille. Tukea Venäjän demokraattiselle oppositiolle jo silloin, kun Suomen eliitti näki Venäjällä vain bisnesmahdollisuuksia. Rasismin vastaista työtä. Oppimateriaalien tuottamista kouluille. Yhteistyötä Israelin ja Palestiinan rauhanaktivistien kanssa. Äänen antamista valtamedioiden unohtamien konfliktien uhreille.

Muun muassa tätä on ollut suomalaisten rauhanjärjestöjen toiminta 2000-luvulla.

Tätä kaikkea ei voida tehdä pelkällä vapaaehtoistyöllä. Siksi tähän asti sitä tuettu julkisilla varoilla. Kymmenen rauhanjärjestön yhteen laskettu tuki tälle vuodelle on 325 000 euroa. Se on 0,00037 prosenttia valtion budjetista.

Tämän vuoden avuksia Petteri Orpon hallitus jo leikkasi 60 prosenttia. Nyt se aikoo lopettaa avustukset kokonaan.

Aktiivinen ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta on keskeinen osa toimivaa demokratiaa, sanotaan oikeusministeriön verkkosivuille. Hyvin sanottu. Kansalaisyhteiskunta tarkoittaa kansalaisjärjestöjä. Jos niiltä viedään tuki, kansalaisyhteiskunta ja demokratia kärsivät. Silti hallitus aikoo tehdä juuri niin.

Presidentti Alexander Stubbin mukaan Suomi haluaa rauhantyön suurvallaksi. Orpon hallituksen linja on näköjään päinvastainen.

Mitä tehdä, jos arvostat rauhaa, mutta et hallituksen lakkautuspäätöstä?

🦸 Jos haluat auttaa, liity jäseneksi! Voit halutessasi kieltäytyä painetusta Rauhanpuolustaja-lehdestä ja/tai Solidaarisuuskalenterista kertomalla siitä liittyessäsi. Lehtemme pääsee lukemaan maksutta lähes kokonaisuudessaan netissäkin. Jäsenmaksumme on 25 € vuodessa. Monet jäsenemme ovat ryhtyneet myös kuukausilahjoittajiksi, se on hienoa!

🦸 Jaa somessa tietoa rauhantyön alasajosta Suomessa ja kannusta seuraajiasi vaikuttamaan. Anna boomereiden ja käppähenkilöiden putinisti-herjojen valua kuin vesi hanhen selästä, ne kertovat vain älyllisestä laiskuudesta ja pysähtyneisyydestä.

🦸 Tule mukaan toimintaan! Jos sinulla on taitoja ja osaamista, joita voisi hyödyntää rauhanrakennuksessa, ota meihin yhteyttä. Katso paikallisjärjestöjen listasta, onko omalla paikkakunnallasi jo Rauhanpuolustajien toimintaa. Rauhanjärjestöt tekevät paljon yhteistyötä keskenään, ja hallituksen moukari osuu niihin kaikkiin yhtä lailla. Ylipäänsä toiminta rauhan puolesta kannattaa!

🦸  Tilaa hyvää luettavaa! Julkaisemme yhdessä Rosebudin kanssa Umpihanki-sarjaa, joka on Pystykorva-sarjamme seuraaja. Lukemalla kartutat tietojasi ja samalla kohennat omarahoitustamme.

  • Kuvat Paul Moody