Nuoret ja rohkeat – tarinoita aktivismista

Nuoret ja rohkeat – tarinoita aktivismista

Nuoret ja rohkeat – tarinoita aktivismista -hanke haluaa inspiroida kaikenikäisiä ihmisiä aktiiviseen kansalaisuuteen. Hankkeessa tuotetut videot, artikkelit, opetusmateriaali ja kirja  esittelevät nuoria vaikuttajia ja tarjoavat ideoita myös sinun aktivismiisi.

Hanke on Rauhanpuolustajien ja Rauhankasvatusinstituutin yhteinen, ja se on rahoitettu Fingon Frame, Voice, Report -EU-rahoituksella 2019–20.

Tarinoita aktivismista -Youtube-videot Suomesta, Perusta, Bangladeshista, Venäjältä ja Länsi-Saharasta tutustuttavat nuorten aktivistien elämään ja toimintaan.

Nuoret ja rohkeat -artikkelikokoelman ovat tuottaneet journalistit Anne Ignatius, Kukka-Maria Ahokas ja Anna Voronkova. Kokoelma esittelee aktivisteja ja heidän elämäänsä Suomessa, Perussa, Venäjällä ja Ugandassa. Sarjan artikkelit ilmestyvät kevään 2020 aikana ainakin Voimassa, Isossa Numerossa ja Kansan Uutisissa.

Protesti – Vastarinnan historiaa -kirja ja nettisivu ovat osa Nuoret ja rohkeat -pakettia. Molemmat sisältävät runsaasti ”aktivi(sti)teettejä”, joita voi toteuttaa yksin tai opetusryhmän kanssa.

Rauhankasvatusinstituutti on tuottanut Nuoret ja rohkeat -opetusmateriaalin erityisesti nuorten kanssa toimiville. Opettajia, nuorisotyöntekijöitä ja molempien alojen opiskelijoita on koulutettu materiaalin käyttöön