Maailman rauhallisimmalla rajalla harjoitellaan sotaa

Maailman rauhallisimmalla rajalla harjoitellaan sotaa

Lapin Rauhanpuolustajien jäsenet jakoivat lennäkkejä 17.3.2019 Haaparannassa muistutuksena asioiden tärkeysjärjestyksestä rauhanliikkeen näkökulmasta. Protestin kohteena oli meneillään oleva Northern Wind -sotaharjoitus. Harjoituksessa on mukana kaikkiaan 10 000 sotilasta, joista 1500 Suomesta.

”Me seisomme maailman rauhallisimmalla rajalla”, Lapin Rauhanpuolustajat toteaa. ”Täällä kansat ovat suurin piirtein eläneet sovussa yli kaksisataa vuotta. Suomessa olemme eläneet rauhassa Venäjän kanssa kohta 75 vuotta. Tämä johtuu määrätietoisesta yhteistyöstä ja viisaasta diplomatiasta.
Nyt 10 000 sotilasta on saapunut tälle rajalle. Miksi? He eivät tee rajaa rauhallisemmaksi vaan tuovat sodan tänne. Näistä sotilaista osa tulee USA:sta ja Isosta-Britanniasta. Heille tahdomme sanoa: Emme tahdo sotianne. Rauha edellyttää kansojen välistä ystävyytta, yhteistyötä ja ristiriitojen ratkaisua neuvotteluilla molemminpuolista kunnioitusta osoittaen. Emme tahdo päästöjänne, joita tankkinne ja hävittäjänne levittävät luontoomme. Sotateollisuus ja sotaharjoitukset saastuttavat, mutta ne on Pentagonin aloitteesta jätetty ilmastosopimusten ulkopuolelle.
Jos me oikeasti haluamme pysäyttää ilmaston lämpenemisen, meidän täytyy lopettaa sotiminen ja tehdä sen sijaan yhteistyötä ihmisten elinehtojen säilyttämiseksi.”