Lapin rauhanpuolustajat: Ulkopoliittinen suunta muutettava

Lapin rauhanpuolustajat: Ulkopoliittinen suunta muutettava

Lapin rauhanpuolustajat:

Huolestuneena saamme seurata vierestä, kun puolustusministerimme liittää maamme yhä tiukemmin USA:n ja Naton sotapolitiikkaan. Puolustusministerit Hultqvist ja Niinistö totesivat, että äsken allekirjoitettu aiesopimus lisää USA:n läsnäoloa alueellamme.

Suomen Rauhanpuolustajain Lapin piirijärjestö ry huomauttaa, että Suomi on kiinnostava USA:lle ainoastaan strategisen sijaintinsa takia. Suomelle ei ole hyötyä siitä, että USA tuo tänne sotakalustonsa, sotilaansa ja aggressiivista ”regime change” -politiikkaansa. On vaarana, että oikeutemme omaan maaperäämme rajoitetaan strategisten suunnitelmien takia ja että sotilaamme velvoitetaan taistelemaan vieraissa maissa USA:n ja Naton epäinhimillisten ja itsekkäiden tavoitteiden puolesta.

Lapin piirijärjestö vaatii, että Suomen ulkopoliittinen johto painottaa rauhanomaisten keinojen käyttöä maailman konfliktitilanteissa. Suomen tulee tukea rauhanprosessia niin Lähi-idässä kuin Ukrainassa kaikkien osapuolten tarpeita kuunnellen ja eri osapuolten oikeuksia kunnioittaen. Suomen tulee sanoutua irti viholliskuvista ja nähdä kaikki tasa-arvoisina tarpeineen ja huolineen.

Toistamme vaatimuksen siitä, että Suomen on tunnustettava Palestiina YK:n yleiskokouksen päätöksen mukaisesti. Suomen tulee Ukrainassa painostaa kaikkia osapuolia noudattamaan Minskin sopimusta sekä vaatia, että Ukrainan hallitus saattaa oikeuteen Odessan verilöylyn tekijät ja Maidanin torin tarkka-ampujat ja luotien tilaajat.