Länsisaharalaistaidetta Tampereella

Länsisaharalaistaidetta Tampereella

[Länsi-Sahara] Fadel (04.07.12)Länsi-Sahara – viimeinen siirtomaa -näyttely Tampereella 4.7.–2.9.2012

Tampereen työväenmuseo Werstaan Komuutti-tilassa avautui 4.7. Länsi-Saharasta kertova näyttely. Näyttely koostuu tiiviistä tietopaketista, joka valottaa Afrikan viimeisen siirtomaan Länsi-Saharan tilannetta, sekä taiteilija Fadel Jalifa Alin taiteesta. 

[Länsi-Sahara] Länsisaharalaisteos (04.07.12)Fadel on vuonna 1966 Migikissä (Asserdissa) Länsi-Saharassa syntynyt taiteilija, joka elää nykyisin pakolaisena Espanjassa. Hän kuvaa herkällä otteella kokemuksiaan sahrawien pakolaisleireillä eteläisessä Algeriassa.  Aihepiiri on laaja: kuvat kertovat vääryyksistä, arkielämästä, kulttuurista, rakkaudesta ja abstrakteista asioista. 

Fadelin kauniin taiteen takaa löytyy pakolaisuudesta kärsivä vaatimaton kansa. Työt osoittavat hänen luovuutensa ja sitoumuksensa kulttuuriin, jonka ytimessä ovat koettu epäoikeudenmukaisuus, elämä pakolaisuudessa ja suhde maahan.

Fadel Jalifa Alín länsisaharalaistaidetta on ollut aiemmin esillä muun muassa Espanjassa, Englannissa, Kuubassa, Algeriassa, Mauritaniassa, Libyassa, Meksikossa, Ranskassa ja Andorrassa. 

Länsi-Sahara – viimeinen siirtomaa -näyttely 4.7.–2.9.2012
Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
33210 Tampere

p. 010 420 9220
info@tyovaenmuseo.fi

Avoinna: tiistaista sunnuntaihin kello 11–18