Free Palestine JKL -kollektiivi sai Keski-Suomen Rauhanpuolustajien rauhanpalkinnon

Free Palestine JKL -kollektiivi sai Keski-Suomen Rauhanpuolustajien rauhanpalkinnon

Keski-Suomen Rauhanpuolustajat on myöntänyt vuoden 2023 rauhanpalkinnon Free Palestine JKL-kollektiiville. Palkinto luovutettiin järjestön vuosikokouksessa Jyväskylässä 28.4.2024. Palkinnon perusteluissa järjestö toteaa seuraavaa:

”Free Palestine JKL -kollektiivi on syksystä 2023 alkaen toiminut julkisuudessa aktiivisesti, innostavasti ja pitkäjänteisesti järjestäen muun muassa mielenosoituksia Palestiinan puolesta. Toiminnalla on lisätty ihmisten tietoisuutta Gazassa tapahtuvasta kansanmurhasta. Päättäjille on esitetty vaatimuksia välittömästä tulitauosta, humanitaarisen avun saamisesta Gazaan sekä miehityksen ja asekaupan lopettamisesta. Verkosto vaikuttaa myös Jyväskylän yliopistolla.”

Keski-Suomen Rauhanpuolustajien sihteerin Hannele Kivistön ja puheenjohtajan Riitta Tynjän luovuttaman palkinnon vastaanottivat Free Palestine JKL -kollektiivin puolesta Akseli Ekola, Roosa Lempinen ja Omar Qrinawi.

Rauhanpalkintoja on Jyväskylässä myönnetty vuodesta 2002 alkaen. Nykyinen rauhanpalkinto Isokynä on Jaakko Valon tekemä kiertopalkinto.

  • Kuvat Riitta Tynjä