Ukrainan tilanteesta Joensuussa

Ukrainan tilanteesta Joensuussa

Joensuun rauhanryhmä julkaisi vaatimuksensa Ukrainan väkivallan kierteen lopettamiseksi. Rauhanryhmä jakaa lennäkkiään lauantaina Mahdollisuuksien torilla kello 10–15 Taitokorttelissa.

VÄKIVALLAN KIERRE UKRAINASSA ON PYSÄYTETTÄVÄ!

• Ukrainan vetäminen idän tai lännen blokkeihin on johtamassa sisällissotaan. Nato/USA/EU ja Venäjä kantavat tästä raskaan vastuun.

• Kansainvälisin neuvotteluin on sovittava aselevosta ja realistisesta aikataulusta demokraattisten vaalien järjestämiseksi. Ratkaisuissa on huomioitava Ukrainan syvä historiallinen ja taloudellinen jakautuneisuus. Liittovaltio lienee ainoa mahdollisuus.

• Puolisotilaalliset joukot Itä- ja Länsi-Ukrainassa on riisuttava aseista Etyjin valvonnassa.

• Venäjän on irtisanouduttava itäisen Ukrainan separatismista ja lännen lopetettava Kiovan rohkaiseminen väkivallan käytössä.

• Venäjän on lopetettava Ukrainan uhkaaminen asevoiman käytöllä ja vedettävä joukkonsa pois maitten rajalta.

• Krimin liittäminen Venäjään on vastoin kansainvälistä oikeutta. On sovittava laajapohjaisesti sekä Krimin että Venäjän laivastotukikohdan asemasta.

• EU:n assosiaatiosopimuksen on turvattava Ukrainan tasavertainen kauppa Venäjän kanssa. EU ei ole ottanut Venäjää huomioon neuvotellessaan Ukrainan kanssa.

• Venäjän, EU:n, USA:n ja Naton on lopetettava puuttuminen Ukrainan sisäiseen kehitykseen.

• Venäjän on irtisanouduttava lännen radikaalin oikeiston tuesta ja EU:n ja USA:n irtisanouduttava Ukrainan äärioikeistosta.

• Nykyinen kriisi ruokkii militarismia ja kansalliskiihkoa kaikkialla. Vaatimus aseistautumisesta, Naton voimistamisesta ja Suomen liittymisestä Natoon pahentaa tilannetta. Ratkaistavanamme on ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaava ilmastonmuutos ja ekologinen kriisi.

MEILLÄ EI OLE VARAA MILITARISMIIN JA BLOKKIAJATTELUUN!
TARVITAAN ASEISTARIISUNTAA JA IHMISKUNNAN YHTEISTÄ TOIMINTAA LUONNON PUOLESTA!

**********************

Tervetuloa Joensuun Rauhanryhmään!

Joensuun rauhanryhmä on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Emme usko asevaraiseen turvallisuuteen saati terrorisminvastaiseen sotaan. Sota ei ole ongelmien ratkaisu vaan synnyttäjä. Vaadimme rauhaa Afganistaniin, Syyriaan, Ukrainaan.
Aseiden kehittäminen uhkaa ihmisiä ja tuhoaa luontoa. Vaadimme aseteollisuuden kontrollointia ja kaikkien maiden riisumista joukkotuhoaseista.
Vastustamme rasismia ja muuta syrjintää, sekin on eräänlaista sotaa.
Järjestämme keskustelutilaisuuksia, kulkueita, toritempauksia, lauluiltoja ja kynttilämielenosoituksia. Kesäisin järjestämme ns. Varparannan Rauhanakatemian. Teemme yhteistyötä muiden rauhantahtoisten järjestöjen kanssa.
Jos haluat lisätietoa tai toimintaan, lähetä meiliä: kirsti.era (a) gmail.com